FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Miért olyan fontos összetevője a Cica a koreai bőrápolásnak?

Miért olyan fontos összetevője a Cica a koreai bőrápolásnak?

A Cica, más néven Centella Asiatica egy mindössze 15 centiméter magas, évelő gyógynövény, mely India, Kína, Sri Lanka, Dél-Afrika és Mexikó árnyékos és nedves területein honos. Ismert még Gotu Kolaként és indiai Pennywortként is, de legelterjedtebb megnevezése Ázsiai gázló.

A kínai tradicionális orvoslásban évszázadok óta használják, számtalan jól dokumentált feljegyzés igazolja jótékony hatásait. Főleg sebgyógyító és gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt népszerű, de használják pikkelysömör, ekcéma, vagy láz kezelésére is. Levélkivonatában található a legmagasabb szintű antioxidáns, ezért is látjuk gyakran a Centella Asiatica levélvizet a tonikok, krémek összetevő listáin. A Cicát „Az élet egyik csodaelixírjének” is nevezik, s napjainkban egyre gyakrabban jelenik meg a kozmetikumok mellett az élelmiszer- és italiparban is.

Hogy használd?

Belsőleg (étel-vagy ital összetevőjeként) fogyasztva csökkenti az agyban bizonyos vegyi anyagok, például a dopamin szintjét, ezáltal nemcsak enyhíti a szorongást, a depresszióra való hajlamot, de a memóriát is javitja. Ezen felül magas antioxidáns tartalma megvédi az idegsejteket a szabad gyökök által okozott oxidatív károsodásoktól.

Külsőleg (kozmetikumként) alkalmazva a Cica igen hatékony a sebek, hegek, égési sérülések gyógyításában. Serkenti a kollagén termelést és gátolja a hegesedéshez vezető gyulladást is.

Kiváló öregedésgátló

A Cica C-vitaminban, A-vitaminban, B1- és B2-vitaminban, niacinban és karotinban gazdag, ezek együttesen ragyogóbbá teszik a bőrt. E mellett antioxidáns-szintje is figyelemre méltó, mely a kollagén termelést elősegítő képességgel kombinálva szupersztár anti-aging összetevővé teszi. 

A bőr öregedésének egyik fő okozója az 1. típusú kollagén mennyiségének csökkenése a bőrben, amely a felhám és a bőr alatti szövetek közötti réteg. A Cicában található Asiaticoside az 1-es típusú kollagén termelését indukálja, mely segít a bőrnek, hogy telt és fiatalos maradjon. 

Érzékeny, pattanásos bőrre

A Cica bőrre gyakorolt hatásai közül figyelemre méltó gyulladáscsökkentő tulajdonsága. A madecassic sav a Cica egyik aktív vegyülete, ami csökkenti bizonyos gyulladáshoz vezető enzimek kifejeződését azáltal, hogy gátolja a gyulladáskeltő citokinek felszabadulását. Ha tehát olyan természetes összetevőt keresel, amely küzd az irritációval, bőrpírral, pattanások okozta gyulladásokkal és hegekkel, keresd a Cicát az összetevők listáján!

Termékajánló

Szerencsére a Cica összetevő sok kozmetikumban megtalálható, számos módja van annak, hogy beépíthesd bőrápolási rutinodba. Az It's Skin Tiger Cica Green Chill Down toner kiváló bőrnyugtató hatású, a PURITO Dermide Cica Barrier éjszakai maszk ceramid, szkvalán, hialuronsav hármasa pedig erősíti a bőr természetes védőrétegét, hogy a szép arcbőrről rohanó életvitel mellett se kelljen lemondanod.

Összegezve:

Nem hiába áradoznak a Cica termékeket használók: ezek a krémek, tonikok, lemosók antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és öregedésgátló hatásúak. A különféle Cica-alapú termékekkel számtalan lehetőség kínálkozik Számodra is, hogy beépítsd a Cicát saját rutinodba.