FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Zsíros bőrűek figyelem! Így válassz koreai hidratáló krémet!

Zsíros bőrűek figyelem! Így válassz koreai hidratáló krémet!

Zsíros bőrű vagy? Akkor biztosan tudod, hogy nem mindegy, milyen hidratáló krémet használsz. A zsíros bőr ugyanis hajlamos a túlzott faggyútermelésre, a pórusok eltömődésére, a gyulladásokra és a pattanásokra. Ezért fontos, hogy olyan hidratáló krémet válassz, ami nem nehezíti el a bőröd, hanem segít helyreállítani a víz-olaj egyensúlyt, csökkenteni a fénylő hatást és megelőzni az irritációt.

De hogyan találhatod meg a legjobb hidratáló krémet zsíros bőrre? Érdemes kipróbálnod a koreai hidratáló krémeket, amik híresek arról, hogy természetes összetevőket tartalmaznak, hatékony a formulával és könnyed textúrával rendelkeznek. A koreai hidratáló krémek között is rengeteg fajta létezik, ezért fontos, hogy figyelj néhány szempontot, mielőtt döntesz. Íme néhány tipp, mire érdemes odafigyelni:

Összetevők

A zsíros bőrre való hidratáló krémeknek olyan összetevőket kell tartalmazniuk, amik segítik a faggyútermelés szabályozását, a pórusok tisztítását és összehúzását, a gyulladások csillapítását és a bőr védelmét. Ilyen összetevők például:

::: Niacinamid: Ez egy B3-vitamin származék, ami csökkenti a faggyútermelést, javítja a bőr textúráját, fokozza a természetes ragyogását, erősíti a bőrvédőréteget és segít halványítani a pigmentfoltokat.

::: Cink: Ez egy ásványi anyag, ami szintén segít normalizálni a faggyútermelést, csökkenteni a gyulladást és megakadályozni a pattanások kialakulását.

::: Szalicilsav: Ez egy BHA típusú hámlasztó sav, ami mélyen tisztítja a pórusokat, eltávolítja az elhalt hámsejteket és feloldja a mitesszereket.

::: Teafaolaj: Ez egy természetes antibakteriális és gyulladáscsökkentő összetevő, ami hatékonyan kezeli a pattanásokat és megnyugtatja az irritált bőrt.

::: Hialuronsav: Ez egy nagy vízmegkötő képességű molekula, ami hidratálja és feszessé teszi a bőrt anélkül, hogy zsíros érzetet hagyna maga után.

::: Aloe vera: Ez egy gyógyító és hidratáló növényi kivonat, ami nyugtatja és hűsíti a bőrt, segít megelőzni a vízvesztést és javítja a bőr rugalmasságát.

::: Zöld tea: Ez egy antioxidánsban gazdag növényi kivonat, ami védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól, csökkenti a bőrpírt és a gyulladást, valamint segít szabályozni a faggyútermelést.

Textúra

A zsíros bőrre való hidratáló krémeknek olyan textúrát kell választani, ami könnyen beszívódik, nem hagy ragacsos vagy zsíros érzetet, nem tömíti el a pórusokat és nem nehezíti el a bőrt. Ilyen textúrák például:

::: Géles: A géles hidratáló krémek nagyon könnyűek és frissítőek, gyorsan felszívódnak és hidratálják a bőrt anélkül, hogy fénylő hatást okoznának. Ideálisak nyáron vagy melegebb éghajlaton.

::: Emulzió: Az emulziós hidratáló krémek egy kicsit sűrűbbek, mint a gélek, de még mindig könnyebbek, mint a klasszikus krémek. Jól hidratálják és táplálják a bőrt anélkül, hogy elzárják a pórusokat. Ideálisak tavasszal vagy ősszel, vagy normál-zsíros bőrre.

::: Krém: A krémes hidratáló krémek a leggazdagabbak és legtartósabbak, de ez nem jelenti azt, hogy zsíros bőrre nem használhatók. Ha olyan krémet választasz, ami nem tartalmaz ásványi olajat vagy más komedogén összetevőt, akkor jól hidratálhatod és védheted a bőröd télen vagy szárazabb éghajlaton.

SPF

A zsíros bőrre való hidratáló krémeknek is tartalmazniuk kell fényvédő faktort (SPF), ami megvédi a bőrt az UV-sugárzás káros hatásaitól. Az UV-sugárzás ugyanis nemcsak öregíti és károsítja a bőrt, hanem fokozza a faggyútermelést és sötétíti a pigmentfoltokat is. Ezért fontos, hogy minden nap használj legalább SPF 30-as hidratáló krémet, ami nem hagy fehér réteget vagy zsíros érzetet a bőrön.

Termékajánló

Ha most már tudod, mire figyelj, ha koreai hidratáló krémet választasz zsíros bőrre, akkor itt az ideje néhány konkrét terméknek is. A www.bbkrem.hu webáruházban rengeteg koreai hidratáló krémet találsz zsíros bőrre, amik közül most néhányat kiemelünk:

::: Benton Aloe Propolis Soothing Gel: Ez egy zselés hidratáló krém, ami 80% aloét és 10% propoliszt tartalmaz. Nyugtatja és hidratálja a bőrt, csökkenti a gyulladást és a pattanásokat. Nem tartalmaz illatanyagot vagy alkoholt.

::: Cosrx Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion: Ez egy emulziós hidratáló krém, ami 70% nyírfalevet tartalmaz. Hidratálja és táplálja a bőrt anélkül, hogy elzárja a pórusokat. Niacinamidot és teafaolajat is tartalmaz, ami segít szabályozni a faggyútermelést és kezelni a pattanásokat.

::: Isntree Hyaluronic Acid Aqua gélkrém: Ez a gélkrém a zsíros vagy kombinált bőrt látja el megnyugtató és bőséges nedvességgel. Ötféle hialuronsavat, béta-glükánt, szkvalánt és bőrnyugtató növényi kivonatokat tartalmaz, amelyek segítenek megtartani a nedvességet, feltölteni és megnyugtatni a bőrt, valamint csökkenteni a finom ráncok megjelenését. 

::: PURITO Breeze Water gélkrém: Ez az Eucoolan(K)-val és gliceril-glükoziddal összeállított könnyű gél típusú hidratáló krém hűsítő hatást és hidratálást biztosít a napsugárzás és a külső agresszorok miatt túlhevült és kipirosodott bőr számára. Nyugtató hatású összetevőkkel, például aloe verával, allantoinnal és kamillával gazdagítva segít megnyugtatni a kipirosodott, érzékeny bőrt. Elengedhetetlen kellék a perzselő, forró napokon, illetve a könnyű hidratálást igénylő bőr számára.

Reméljük, hogy ezekkel a tippekkel és termékajánlókkal könnyebben megtalálod a számodra legmegfelelőbb koreai hidratáló krémet zsíros bőrre. Ne feledd, hogy zsíros bőrűként is fontos hidratálnod a bőröd, csak olyan termékeket kell választanod, amik nem nehezítik el vagy irritálják azt. Így biztosan elégedett leszel az eredménnyel!