FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Mitesszerek!? Így szabadulj meg tőlük koreai hámlasztókkal!

Mitesszerek!? Így szabadulj meg tőlük koreai hámlasztókkal!

Manapság egyre több ember küzd a mitesszerekkel, azokkal a bosszantó kis fekete pontokkal az arcunkon. Tudtad, hogy a koreai nőknek van egy titkos fegyverük a mitesszerek ellen? A koreai hámlasztók!

A koreai hámlasztók olyan termékek, amelyek gyengéden eltávolítják az elhalt hámsejteket és a faggyút a bőr felszínéről, így megelőzik a pórusok eltömődését és a mitesszerek kialakulását. A koreai hámlasztók nem olyan durvák, mint a hagyományos bőrradírok, amelyek megsérthetik a bőrt és irritációt okozhatnak. A koreai hámlasztók kémiai vagy enzimatikus úton fejtik ki a hatásukat.

A koreai hámlasztók között vannak olyanok, amelyek BHA-t (béta hidroxi-sav) tartalmaznak, ami mélyen behatol a pórusokba és feloldja a faggyút és a szennyeződéseket. Ezek különösen hatékonyak az olajos és pattanásos bőrre. Ilyen például a COSRX BHA Blackhead Power Liquid, ami természetes eredetű BHA-val és fehér fűz kivonattal ápolja és nyugtatja a bőrt.

A koreai hámlasztók mellett érdemes a meglévő pattanásokra pattanás elleni tapaszokat használni. Ezek a speciális hidrokolloid tapaszok magukba szívják a pattanásokba található váladékot, olyan környezetet teremtenek, ami lehetővé teszi a pattanások hegnélküli gyógyulását. Ilyen tapaszokat találhatsz például a COSRX, Purito, Pyunkang Yul márkától.

A hámlasztás és pattanás kezelés után még egy fontos lépés van hátra: a hidratálás és védelem. A hámlasztás után ugyanis érzékenyebbé válik a bőr, ezért fontos, hogy megfelelő krémekkel ápoljuk és fényvédővel védjük. Íme néhány nagyszerű kozmetikum, ami kifejezetten mitesszerek ellen lett kifejlesztve:

  • Benton Goodbye Redness centellás krém problémás bőrre: Ez egy könnyű, de tápláló krém, ami centella asiatica kivonattal, teafaolajjal és más gyulladáscsökkentő összetevőkkel segít megnyugtatni az irritált és pattanásos bőrt. Használd reggel és este a megtisztított és tonizált arcodra.
  • COSRX Good Morning low pH arclemosó gél: Reggeli lemosó gél, érzékeny bőrre. Enyhén savas pH tartománya (5,0-6,0) a bőr természetes pH szintjéhez hasonló. Teafaolaj tartalma megakadályozza a bőr zsírosodását, csökkenti a pórusok méretét. Természetes BHA-t tartalmaz, javítja a bőr szerkezetét.
  • COSRX egy lépéses Green Hero bőrnyugtató lapka: Ez egy praktikus termék, ami egyben hámlaszt, tisztít és hidratál. Zöld tea kivonattal, BHA-val és PHA-val átitatott lapkák, amelyeket csak át kell húzni az arcodon, és máris friss és tiszta lesz a bőröd. Használd reggel vagy este a megtisztított arcodra.
  • Benton Goodbye Redness centellás arcmaszk: Ez egy pamutmaszk, ami centella asiatica kivonattal, hialuronsavval és más hidratáló összetevőkkel ápolja és nyugtatja a bőrt. Használd hetente egyszer vagy kétszer 10-20 percig a megtisztított arcodra.

A koreai hámlasztók használata nem bonyolult, de van néhány dolog, amire figyelni kell. Először is, mindig végezz bőrpróbát, mielőtt új terméket használsz, hogy kizárd az esetleges allergiás reakciót. Másodszor, ne használj túl sok hámlasztót egyszerre, mert ez irritálhatja a bőrt. Kezdd el heti egyszer vagy kétszer, és fokozatosan növeld a gyakoriságot, ha a bőröd jól tolerálja. Harmadszor, ne felejtsd el hidratálni a bőrödet a hámlasztás után, mert ez segít megőrizni a nedvességet és megelőzni a kiszáradást. Negyedszer, mindig használj fényvédőt napközben, mert a hámlasztás érzékenyebbé teszi a bőrt a napfénynek. Ötödször, ne várj azonnali eredményt, hanem légy türelmes és következetes. A hámlasztás hosszú távú előnyökkel jár, de nem csodaszer.

A koreai hámlasztók használata mellett érdemes még néhány dolgot tenned a bőröd egészségéért és szépségéért. Például:

  • Igyál elegendő vizet, hogy hidratálva tartsd a bőrödet belülről is.
  • Kerüld a dohányzást, az alkoholt és a túlzott cukorfogyasztást, mert ezek rontják a bőr állapotát.
  • Aludj eleget és pihenj megfelelően, hogy megelőzd a stresszt és a fáradtságot.
  • Tisztítsd meg alaposan az arcodat minden este, hogy eltávolítsd a sminket és a szennyeződéseket.
  • Használj olyan termékeket, amelyek megfelelnek a bőrtípusodnak és az évszaknak.
  • Ne nyomkodd vagy vakard meg a pattanásokat vagy a mitesszereket, mert ez súlyosbíthatja a helyzetet.

Ha ezeket az egyszerű tanácsokat betartod, akkor hamarosan élvezheted a koreai hámlasztók és mitesszer eltávolítók által nyújtott előnyöket. A bőröd ragyogóbb, simább és egészségesebb lesz. És ne feledd: minden bőr szép, csak ápolni kell!