FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

A bőr méregtelenítése: tények és tévhitek

A bőr méregtelenítése: tények és tévhitek

A “méregtelenítés” egy olyan kifejezés, amit gyakran hallunk manapság. Mindenre alkalmazzák, legyen szó étrendről, wellness kezelésekről, vagy egy gyors megoldásról és egy lépésről az úton a tökéletesség felé.

A bőrápolásban is gyakran látjuk ezt a szót nagybetűkkel a tisztítók, krémek és szérumok csomagolásán, amelyek azt ígérik, hogy eltávolítják a bőrünkből az összes rossz dolgot, és ragyogóvá és tisztává varázsolják. Ha valaha is nyúltál egy méregtelenítő maszk után egy hosszú repülőút, egy stresszes nap, vagy egy élvezetes hétvége után, és azt gondoltad: “Ez majd mindent megold”, nem vagy egyedül.

De mivel ha valami túl szépnek hangzik, hogy igaz legyen, az általában az, éppen ezért megkérdeztük a bőrszakértőket, hogy mit jelent, amikor egy termék azt állítja, hogy méregteleníti a bőrt - és mit nem.

Az orvosi közösségben a méregtelenítésnek egyetlen definíciója van, és az: “Az életveszélyes drogfüggőségben szenvedő emberek orvosi kezelése.” Tehát semmi köze a bőrünk megjelenéséhez.

Ami a testünkben lévő toxinok kiürítését illeti, a máj, a vese és a gyomor-bélrendszer elintézi. Egy egészséges testnek nagyon jó módszerei vannak arra, hogy megszabaduljon a nem kívánt toxinoktól. Nincs olyan azonosított “toxin”, amely a bőrön keresztül ürülne ki.

Akkor vajon lehetnek-e “méregtelenítő” tulajdonságai a bőrápoló termékeknek?

Amit a bőrápoló termékek eltávolíthatnak, azok olyan dolgok, mint a por, a szennyeződések, a szabad gyökök, az izzadság, az elhalt hámsejtek és a faggyú, amelyek felhalmozódnak a bőr felszínén, ahogy éljük az életünket.

Bár a kifejezés kétségtelenül félrevezető, az úgynevezett méregtelenítő termékek nem teljesen haszontalanok. Az olyan szennyeződések, mint a piszok, az izzadság és a felesleges faggyú eltömíthetik a pórusokat és pattanásokat okozhatnak, valamint a szennyezés és a szabad gyökök is károsak lehetnek és hozzájárulhatnak a bőr öregedéséhez.

A környezeti expozíció valami olyasmi, amivel majdnem minden ember naponta találkozik. Ennek megfelelően nagy előnye lehet olyan termékeket használni, amelyek védik és segítik a bőr regenerálódását.

Az a helyzet, hogy ehhez nem kell egy különleges termék, amin rajta van a “méregtelenítő” szó, hogy ezt megtegyük. Használj olyan arclemosót, ami hatékonyan eltávolítja a bőrödön és a pórusaidban felgyülemlett szennyeződéseket.

A lemosó után használj hámlasztó/póruskezelő tonert, ilyen például a Benton PHA hámlasztó toner, ami gyengéden hámlasztja a bőrt, eltávolítja az elhalt hámsejteket és felkészíti a bőrödet a további kozmetikumok befogadására.

A szabad gyökök semlegesítéséhez az antioxidánsok, mint például a C- és E-vitaminok igazi sztárok, és kényelmesen megtalálhatók számos bőrápoló termékben.

A zöld tea is egy erős antioxidáns, és megtalálható a Beauty of Joseon Calming Serum: Green tea + Panthenolban, amely segít harcolni a pattanások ellen és csökkenteni a pattanások utáni hegek megjelenését.

Összegzés:

Ami a méregtelenítést illeti a bőrápolásban, nem jelent túl sokat technikai szinten. Azonban sok termék tartalmaz olyan összetevőket, amelyek segítenek a bőrnek megújulni és “méregteleníteni” a felszínen. Ha felviszel egy méregtelenítő maszkot, keress olyanokat, amelyek aktív szenet - és kaolin agyagot tartalmaznak, amelyek segítenek felszívni a szennyeződéseket és a felesleges faggyút.