FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Vaseline, mint hidratáló: jó ötlet, vagy nagy hiba?

Vaseline, mint hidratáló: jó ötlet, vagy nagy hiba?

Száraz bőrűeknek sokszor nehéz megtalálni a megfelelő hidratálót, ami nem hagy zsíros érzetet, de mégis hatékonyan táplálja a bőrt. Sokan esküsznek a Vaseline-re, ami egy olcsó és könnyen elérhető termék, ami állítólag csodát tesz a bőrrel. De vajon tényleg jó ötlet Vaseline-t használni hidratálóként? Mi történik, ha ezt tesszük? Egy kísérlet során kipróbáltam, és most elmondom az eredményeket.

A Vaseline, más néven petrolátum vagy kőolaj-zselé, egy sűrű, sárgás-fehér anyag, ami ásványi olajokból és viaszokból áll. A Vaseline fő összetevője a kőolaj, ami egy vízzáró réteget képez a bőrön, és megakadályozza a nedvesség távozását. A Vaseline tehát nem ad hidratáltságot a bőrnek, csak megőrzi azt. Ezért használják sebek, égési sérülések és horzsolások kezelésére is.

A kísérletben egy héten át minden este megmostam az arcomat, majd egy réteg Vaseline-t kentem rá. Reggelente csak vízzel mostam le az arcomat. A kísérlet előtt és után fényképeket készítettem az arcomról, és a bőröm nedvességtartalmát egy speciális eszközzel megmértem.

A kísérlet eredménye meglepő volt: a bőr nedvességtartalma jelentősen megnövekedett, és a bőröm simábbnak és puhábbnak tűnt. A Vaseline tehát valóban hatékonyan hidratálta a bőrt. Azonban nem minden volt rendben: a bőrömön több mitesszer és pattanás is megjelent, ami arra utal, hogy a Vaseline eltömítette a pórusokat. Emellett a Vaseline nagyon zsíros és ragacsos volt, ami kellemetlen érzést okozott, és nehezen mosható le.

Összességében tehát azt mondhatom, hogy a Vaseline mint hidratáló nem rossz választás száraz bőrre, de nem ajánlom mindennapos használatra. Inkább csak alkalmanként használd, amikor nagyon szükséges. Ha zsíros vagy kombinált bőrű vagy, akkor kerüld el a Vaseline-t, mert csak rontja a bőr állapotát.

Ha szeretnél egy jobb alternatívát találni a Vaseline-re, akkor érdemes kipróbálnod néhány koreai hidratálót, amik természetes összetevőket tartalmaznak, és nem tömítik el a pórusokat. Például a Benton Aloe Propolis Soothing Gel, ami aloé vera-t és propoliszt tartalmaz. Az aloé vera hidratálja és nyugtatja a bőrt, a propolisz pedig antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású. A gél könnyű állagú és frissítő érzést ad.

Vagy próbáld ki a Pyunkang Yul Moisture krémet, ami egy gazdag, de nem zsíros krém, ami mélyen hidratálja a bőrt. A krém fő összetevője a barátcserje kivonat, ami antioxidáns és nyugtató hatású. A krém segít megvédeni a bőrt a környezeti ártalmaktól, és javítja a bőr rugalmasságát.

Ne feledd, hogy a bőrápolás nem csak a külsődért, hanem a belsődért is fontos: ha jól érzed magad a bőrödben, akkor magabiztosabb és boldogabb leszel. Éppen ezért ne sajnáld az időt és az energiát a bőrápolásra, hiszen ez egy befektetés önmagadba.