FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Új évtized, új rutin: 6 lépés, amivel megújíthatod a bőrápolási rutinodat a 40-es éveidben!

Új évtized, új rutin: 6 lépés, amivel megújíthatod a bőrápolási rutinodat a 40-es éveidben!

A 40-es évek egy új fejezetet nyitnak az életedben, és ezzel együtt a bőrápolásodban is. Ebben az időszakban a bőröd már nem olyan rugalmas és feszes, mint korábban, és könnyebben kialakulnak a ráncok, a pigmentfoltok és az egyenetlenségek. Ezért fontos, hogy megfelelően ápold és tápláld a bőrödet, hogy megőrizd az egészségét és a ragyogását

De hogyan kezdj hozzá? Ha még nem vagy jártas a koreai bőrápolásban, akkor most bemutatunk egy 6 lépéses kezdő rutint, amit könnyen beépíthetsz a mindennapjaidba. A koreai bőrápolás alapja, hogy több rétegben hidratálod és véded a bőrödet, így segítve annak megújulását és regenerálódását. Nézzük meg, milyen termékeket és lépéseket érdemes követned!

  • lépés: Olajos tisztító

Az első lépés az olajos tisztító használata, amivel eltávolíthatod a sminket, a fényvédőt és az egyéb olajos szennyeződéseket a bőrödről. Az olajos tisztító gyengéden oldja fel a koszt anélkül, hogy kiszárítaná vagy irritálná a bőrödet. Masszírozd be az arcodra szárazon, majd langyos vízzel öblítsd le.

Egy jó választás lehet például a Purito From Green arctisztító olaj, amely 5-féle olajat tartalmaz, amik alaposan, mégis kíméletesen távolítják el a szennyeződéseket, sminket és a fényvédő maradványokat.

  • lépés: Habzó tisztító

A második lépés a habzó tisztító használata, amivel eltávolíthatod a vízbázisú szennyeződéseket, mint például az izzadság vagy a por. A habzó tisztító mélyen megtisztítja a pórusokat és segít fenntartani a bőr pH-egyensúlyát. Habosítsd fel egy kevés vizet adagolva hozzá, majd masszírozd be az arcodra nedvesen, végül langyos vízzel öblítsd le.

Egy jó választás lehet például a Purito Defence Barrier pH Cleanser, amely enyhe savasságú (5.5 pH) és természetes összetevőket tartalmaz, mint például az aloé vera vagy a teafaolaj.

  • lépés: Toner

A harmadik lépés a toner használata, amivel visszaállíthatod a bőröd hidratáltságát és előkészítheted azt a további termékek befogadására. A toner segít eltávolítani az utolsó maradék szennyeződéseket is, és frissíti a bőrödet. Vidd fel egy vattakorongra vagy a tenyeredbe, majd finoman paskold be az arcodba.

Egy jó választás lehet például a Pyunkang Yul Essence Toner, amely 91.3% növényi kivonatot tartalmaz, ami mélyen hidratálja és nyugtatja a bőrödet.

  • lépés: Esszencia

A negyedik lépés az esszencia használata, amivel táplálhatod és regenerálhatod a bőrödet. Az esszencia egy könnyű állagú termék, ami nagy mennyiségben tartalmaz hatóanyagokat, mint például a fermentált összetevők vagy a növényi kivonatok. Ezek segítenek javítani a bőr textúráját, tónusát és rugalmasságát. Vidd fel a tenyeredbe vagy egy vattakorongra, majd finoman ütögesd be az arcodba.

Egy jó választás lehet például a Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, amely 96% csiganyákot tartalmaz, ami segít gyógyítani a bőrsérüléseket, hidratálni és feszesíteni a bőrt.

  • lépés: Szérum

Az ötödik lépés a szérum használata, amivel kezelheted a bőröd specifikus problémáit, mint például a ráncokat, a pigmentfoltokat vagy az aknét. A szérum egy sűrű állagú termék, ami nagy koncentrációban tartalmaz hatóanyagokat, mint például a vitaminok, az antioxidánsok vagy a peptidek . Ezek segítenek célzottan javítani a bőr állapotát és megelőzni az öregedést. Vidd fel a tenyeredbe vagy egy vattakorongra, majd finoman ütögesd be az arcodba.

Egy jó választás lehet például a Beauty of Joseon Glow Serum, amely propoliszt és niacinamidot tartalmaz, amelyek segítenek hidratálni, világosítani és megnyugtatni a bőrt.

  • lépés: Hidratáló krém

A hatodik és utolsó lépés a hidratáló krém használata, amivel lezárhatod a bőrápolási rutinodat, és megóvhatod a bőröd nedvességtartalmát. A hidratáló krém segít megakadályozni a bőr kiszáradását és repedezését, valamint megvédeni a környezeti ártalmaktól. Vidd fel a tenyeredbe vagy egy spatulára, majd finoman simítsd be az arcodba.

Egy jó választás lehet például a Haruharu Wonder Black Rice Hyaluronic Cream, amely fekete rizst és hialuronsavat tartalmaz, amelyek segítenek hidratálni, táplálni és feszesíteni a bőrt.

Ezt a 6 lépéses koreai bőrápolási rutint érdemes követned a 40-es éveidben. A koreai bőrápolás alapja, hogy több rétegben hidratálod és véded a bőrödet, így segítve annak megújulását és regenerálódását.