FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

A B-vitamin származékok titkai: így segítenek a bőrödnek ragyogni

A B-vitamin származékok titkai: így segítenek a bőrödnek ragyogni

A B-vitaminok nemcsak a szervezetünknek, hanem a bőrünknek is nagyon jót tesznek. A B-vitaminok közül nyolc különböző típus létezik, amelyek különböző módon hatnak a bőrre. A B-vitaminok származékai pedig olyan módosított formák, amelyeket kifejezetten a bőrápolásra fejlesztettek ki. Ebben a cikkben bemutatjuk neked, hogy melyik B-vitamin származék mire jó, és hogyan használhatod őket a bőrápolásban.

B1-vitamin (tiamin)

A B1-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely segíti az anyagcserét és az energiatermelést. A bőr számára ez azt jelenti, hogy javítja a mikrokeringést, ami növeli az oxigén- és tápanyag ellátást. A B1-vitamin segít megőrizni a bőr hidratáltságát, rugalmasságát és fényét.

Hogyan használhatod?

A B1-vitamint tartalmazó termékeket érdemes reggel használni, mert így élvezheted az energizáló hatását. Válassz olyan termékeket, amelyek más hidratáló összetevőket is tartalmaznak, például hialuronsavat vagy glicerint. 

B2-vitamin (riboflavin)

A B2-vitamin egy másik vízben oldódó vitamin, amely szintén fontos az anyagcseréhez és az energiatermeléshez. A B2-vitamin segít megvédeni a bőrt az oxidatív stressztől, ami felgyorsítja az öregedési folyamatokat. A B2-vitamin segít fenntartani a bőr egészségét, tisztaságát és egyensúlyát.

Hogyan használhatod?

A B2-vitamint tartalmazó termékeket érdemes este használni, mert így segítheted a bőr regenerációját. Válassz olyan termékeket, amelyek más antioxidánsokat is tartalmaznak, például C-vitamint vagy E-vitamint. 

B3-vitamin (niacinamid)

A B3-vitamin vagy niacinamid az egyik legnépszerűbb és leguniverzálisabb B-vitamin származék, amely számos bőrproblémára megoldást kínál. A niacinamid segít csökkenteni a pórusok méretét, szabályozni a faggyútermelést, világosítani a pigmentfoltokat, erősíteni a bőr védőrétegét, javítani a bőr textúráját és tónusát, hidratálni és nyugtatni a bőrt.

Hogyan használhatod?

A niacinamidot tartalmazó termékeket érdemes reggel és este is használni, mert így maximalizálhatod az előnyeit. A niacinamid jól kombinálható más összetevőkkel is, például C-vitaminnal vagy retinollal. Egy jó niacinamidos termék például a COSRX The Niacinamide 15 szérum, ami magas koncentrációban tartalmaz niacinamidot, és más vele szinergiában működő összetevőket, mint az N-acetil-glükózamin, Cink PCA és az allantoin.    

B5-vitamin (pantoténsav)

A B5-vitamin vagy pantoténsav egy másik vízben oldódó vitamin, amely szintén fontos az anyagcseréhez és az energiatermeléshez. A B5-vitamin segít hidratálni és puhítani a bőrt, javítani a sebgyógyulást, és csökkenteni a gyulladást.

Hogyan használhatod?

A B5-vitamint tartalmazó termékeket érdemes este használni, mert így segítheted a bőr gyógyulását és regenerálódását. Válassz olyan termékeket, amelyek más nyugtató összetevőket is tartalmaznak, például aloét vagy kamillát. Egy jó B5-vitaminos termék például a Beauty of Joseon Calming serum Green tea + Panthenol, ami nemcsak pantoténsavat, hanem  zöld tea és üröm kivonatot is tartalmaz. Ez a szérum segít hidratálni, nyugtatni és ápolni a külső hatásoktól stresszessé vált bőrt.

B6-vitamin (piridoxin)

A B6-vitamin vagy piridoxin egy vízben oldódó vitamin, amely több mint 100 enzim működésében vesz részt. A B6-vitamin segít szabályozni a hormonokat, ami befolyásolja a bőr állapotát. A B6-vitamin segít megelőzni vagy kezelni az aknét, a zsíros bőrt, az ekcémát vagy a pikkelysömört.

Hogyan használhatod?

A B6-vitamint tartalmazó termékeket érdemes akkor használni, ha valamilyen hormonális változáson mész keresztül, például menstruáció, terhesség vagy menopauza alatt. Válassz olyan termékeket, amelyek más tisztító és gyulladáscsökkentő összetevőket is tartalmaznak, például teafaolajat vagy szalicilsavat. 

B7-vitamin (biotin)

A A B7-vitamin vagy biotin egy vízben oldódó vitamin, amely fontos szerepet játszik a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcserében. A B7-vitamin segít fenntartani a bőr, a haj és a köröm egészségét, valamint elősegíti a sejtek növekedését és megújulását. A B7-vitamin hiánya ritka, de ha előfordul, akkor tünetei lehetnek a bőr kiszáradása, hámlása, gyulladása vagy fertőzése.

Hogyan használhatod?

A B7-vitamint tartalmazó termékeket érdemes akkor használni, ha valamilyen bőr-, haj- vagy körömproblémád van, például szárazság, töredezés vagy gyengeség. Válassz olyan termékeket, amelyek más tápláló és hidratáló összetevőket is tartalmaznak, például keratint, pantenolt vagy olajokat. 

B9-vitamin (folsav)

A B9-vitamin vagy folsav egy vízben oldódó vitamin, amely fontos szerepet játszik a DNS-szintézisben és a sejtosztódásban. A B9-vitamin segít megelőzni a bőr öregedését, javítani a bőr textúráját és tónusát, csökkenteni a gyulladást és az irritációt, valamint elősegíteni a sebgyógyulást.

Hogyan használhatod?

A B9-vitamint tartalmazó termékeket érdemes este használni, mert így segítheted a bőr megújulását és javítását. Válassz olyan termékeket, amelyek más öregedésgátló összetevőket is tartalmaznak, például retinolt vagy peptidet. 

B12-vitamin (kobalamin)

A B12-vitamin vagy kobalamin egy vízben oldódó vitamin, amely fontos szerepet játszik az idegrendszer működésében és a vörösvérsejtek képződésében. A B12-vitamin segít hidratálni és táplálni a bőrt, javítani a bőr vérkeringését és oxigénellátását, csökkenteni a bőr sápadtságát és fakóságát.

Hogyan használhatod?

A B12-vitamint tartalmazó termékeket érdemes reggel használni, mert így élvezheted az élénkítő hatását. Válassz olyan termékeket, amelyek más fényesítő és hidratáló összetevőket is tartalmaznak, például C-vitamint vagy glicerint. Egy jó B12-vitaminos termék például az Beauty of Joseon Red Bean Water Gel, ami nemcsak kobalamint, hanem vörösbab-kivonatot és3 féle peptidet is tartalmaz. Ez a gél segít hidratálni és ápolni a zsírosodásra hajlamos bőrt