FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Betegség idején se hanyagold el a bőrápolást! Íme néhány tipp, hogyan ápold a bőrödet megfázás eseté

Betegség idején se hanyagold el a bőrápolást! Íme néhány tipp, hogyan ápold a bőrödet megfázás eseté

Nem jó érzés betegnek lenni, de sajnos néha elkerülhetetlen. Ilyenkor nem csak a testünk, hanem a bőrünk is megviselt lehet. A folyamatos orrfújás, a láz, az izzadás és a kiszáradás mind negatívan befolyásolhatják a bőr állapotát. Ezért fontos, hogy betegség idején se hanyagold el a bőrápolást, hanem alkalmazkodj a megváltozott igényeidhez. Íme néhány tipp, hogyan ápold a bőröd, ha rosszul érzed magad.

 

  1. Tisztítsd meg a bőrödet gyengéden. Ha beteg vagy, akkor nem kell túlzásba vinni a tisztítást, hiszen a bőröd már így is irritált lehet. Válassz egy enyhe, pH-kiegyensúlyozott tisztítót, ami nem szárítja ki a bőrödet. Például a Purito Re:fresh szappan, ami egy enyhén savas kémhatású, vegán szappan a Puritótól, érzékeny, kombinált vagy zsíros bőrre! Tápláló olívaolajjal, faszénporral és barna hínár- kivonattal kíméletesen tisztítja és védi az érzékeny bőrt. Használhatod az arcodra és a testedre is.

  2. Hidratáld a bőrödet alaposan. A betegség alatt nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot igyál, de ez nem elég a bőröd számára. A kiszáradt bőr fakó, érzékeny és hajlamosabb a ráncokra. Ezért használj egy hidratáló tonert, esszenciát vagy szérumot, ami mélyen beszívódik a bőrbe és feltölti nedvességgel. Például a Benton Snail Bee High Content Essence egy csiganyálka és méhméreg kivonatot tartalmazó esszencia, ami hidratálja, nyugtatja és javítja a bőr textúráját.

  3. Védd meg a bőrödet az irritációtól. Ha sokat fújod az orrod, akkor könnyen kipirosodhat és kiszáradhat az orrod körüli terület. Ezért használj egy védőbalzsamot vagy krémet, ami megakadályozza a súrlódástól és az orrfújástól eredő irritációt. Például a Pyunkang Yul Calming Moisture Repair Balm egy nyugtató és regeneráló balzsam, ami pantenolt és ceramidokat tartalmaz, amik erősítik a bőr barriert és segítenek megelőzni a vízvesztést.

  4. Ne felejtsd el az SPF-t. Ha beteg vagy, akkor valószínűleg nem töltöd az idődet napozással, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene védened a bőrödet az UV-sugárzástól. A napfény ugyanis nem csak leégetheti a bőrödet, hanem felgyorsíthatja az öregedést is. Ezért használj egy könnyű és hidratáló naptejet vagy napkrémet, ami nem nehezíti el a bőrödet. Például a COSRX Aloe Soothing Sun Cream egy aloé kivonatot tartalmazó napkrém, ami hidratálja és nyugtatja a bőrt, miközben magas fényvédelmet biztosít.

  5. Adj egy kis színt az arcodnak. Ha beteg vagy, akkor valószínűleg nem akarsz sok sminket feltenni, de egy kis színt azért érdemes adnod az arcodnak, hogy frissebbnek és egészségesebbnek tűnj. Használj egy könnyű BB krémet vagy tintát, ami egyenletesebbé teszi a bőrtónusodat és eltünteti a fáradtság jeleit. Például a PURITO Cica Clearing BB Cream egy cica kivonatot tartalmazó BB krém, ami csökkenti a bőrpírt és a gyulladást, miközben természetes fedést nyújt.

Reméljük, hogy ezekkel a tippekkel könnyebben átvészelsz a betegséget, és hamarosan újra ragyogsz. Ne feledd, hogy a bőrápolás nem csak a külsődről szól, hanem az egészségedről és a közérzetedről is. Ezért fontos, hogy betegség idején se hanyagold el magad, hanem gondoskodj róla, hogy a bőröd is jól érezze magát.