FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Ne rontsd el az arctisztítást! 6 gyakori hiba, amitől búcsút inthetsz

Ne rontsd el az arctisztítást! 6 gyakori hiba, amitől búcsút inthetsz

Az arctisztítás olyan alapvető tevékenység, hogy talán nem is gondolod, hogy rosszul csinálhatod. Pedig a bőröd egészségét és szépségét nagyban befolyásolja, hogy milyen gyakran, milyen módon és milyen termékekkel mosod meg az arcod. Az alábbiakban bemutatunk hat gyakori hibát, amit elkövethetsz az arctisztításnál, és azt is eláruljuk, hogyan javíthatsz rajtuk.

 

 

    1.  

      1. Túl forró vagy túl hideg vizet használsz

      A víz hőmérséklete nagyon fontos az arcmosásnál. Ha túl forró vizet használsz, akkor kiszáríthatod a bőröd, és irritációt okozhatsz. A túl hideg víz pedig nem távolítja el hatékonyan a szennyeződéseket és a felesleges faggyút. A legjobb választás a langyos víz, ami kíméletes a bőrhöz, és segít megnyitni a pórusokat.

      1. Rosszul választod meg az arctisztítót

      Nem mindegy, hogy milyen lemosót használsz az arcmosáshoz. Fontos, hogy olyat válassz, ami megfelel a bőrtípusodnak és a bőrproblémáidnak. Ha zsíros vagy aknés a bőröd, akkor olyan tisztítószert válassz, ami mélyen tisztítja a pórusokat, és csökkenti a faggyútermelést. Például a Pyunkang Yul Low pH Pore Deep arctisztító hab, ami gyengéden eltávolítja a szennyeződéseket és a sminket anélkül, hogy kiszárítaná vagy irritálná a bőrt. Ha száraz vagy érzékeny a bőröd, akkor olyan tisztítószert válassz, ami hidratálja és nyugtatja a bőrt. Például a Beauty of Joseon Radiance Cleansing Balm, ami olajbázisú arctisztító balzsam, ami táplálja és ragyogóvá teszi a bőrt.

      1. Túl sokáig vagy túl gyakran mosod az arcod

      Az arcmosás nem tartozik azok közé a dolgok közé, amikből minél több annál jobb. Ha túl sokáig vagy túl gyakran mosod az arcod, akkor károsíthatod a bőr természetes védőrétegét, ami védi a bőrt a kiszáradástól és a káros hatásoktól. Az arcmosás ideális időtartama 30-60 másodperc, és naponta kétszer, reggel és este ajánlott elvégezni. Ha túl sokszor mosod az arcod, akkor a bőröd túlterheltnek érezheti magát, és több faggyút termelhet, ami pattanásokhoz vezethet.

      1. Nem öblíted le alaposan a bőrödet

      Az arcmosás utolsó lépése az egyik legfontosabb: alaposan le kell öblíteni a tisztítószert az arcodról. Ha maradnak nyomok a tisztítószerből a bőrödön, akkor az irritációt, szárazságot vagy elszíneződést okozhat. A legjobb módszer az, ha langyos vízzel többször átmosod az arcodat, és egy puha törölközővel finoman felitatod a felesleges nedvességet.

      1. Nem használsz tonert

      A toner egy olyan kozmetikai termék, ami segít helyreállítani a bőr pH-egyensúlyát, hidratálni és frissíteni a bőrt, valamint előkészíteni azt a további ápoló termékek felvitelére. A toner használata nagyon fontos az arcmosás után, mert segít eltávolítani az esetleges maradék szennyeződéseket, és felkészíti a bőrt a következő lépésre. A tonert egy vattakorongra vagy a tenyeredbe kell tenni, és finoman felvinni az arcodra. Válassz olyan tonert, ami megfelel a bőröd igényeinek. Például ha hidratáló tonert szeretnél, akkor próbáld ki a Pyunkang Yul Essence toner-t, ami egy esszencia állagú toner, ami mélyen hidratálja és táplálja a bőrt. Ha frissítő tonert szeretnél, akkor próbáld ki az Isntree Green Tea Fresh tonert, ami 80% koreai zöld teával teszi frissé és kiegyensúlyozottá a bőrt!

      1. Nem használsz fényvédőt

      A fényvédő használata nem csak nyáron fontos, hanem egész évben. A napfény káros UV-sugárzása ugyanis nemcsak leégést és pigmentfoltokat okozhat, hanem elősegítheti a bőr öregedését és ráncosodását is. Ezért minden reggeli arcmosás után használj fényvédőt, ami legalább SPF 30-as védelmet nyújt. Válassz olyan fényvédőt, ami nem hagy zsíros vagy fehér réteget a bőrödön, hanem könnyen beszívódik és hidratál is. Például a Beauty of Joseon Relief Sun: Rice+ Probiotics SPF50+ PA++++ Fényvédő, ami rizs- és probiotikum-kivonatot tartalmazó fényvédő krém, ami nyugtatja és világosítja a bőrt.