FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

A bőrápoló termékek titkos faktora: a pH-érték

A bőrápoló termékek titkos faktora: a pH-érték

A bőrápolás során sok tényezőt figyelembe kell vennünk, mint például a bőrtípusunk, az évszak, az összetevők és a hatóanyagok. De van még egy fontos szempont, amit gyakran elfelejtünk: a bőrápoló termékek pH-értéke. Miért olyan fontos ez, és hogyan befolyásolja a bőrünk egészségét és szépségét? Ebben a cikkben megpróbáljuk megválaszolni ezeket a kérdéseket.

 

 

Mi az a pH-érték?

A pH-érték egy skála, amely 0-tól 14-ig terjed, és azt mutatja meg, hogy egy anyag milyen savas vagy lúgos. A 7-es pH-érték semleges, az ennél alacsonyabb értékek savasak, a magasabbak pedig lúgosak. A bőrünk természetes pH-értéke általában 4,5 és 6 között van, vagyis enyhén savas. Ezt az enyhén savas kémhatást a bőr védő savköpenye hozza létre, amely egy hidrolipid film, amely védi a bőrt a környezeti ártalmaktól, segít fenntartani a nedvességtartalmát és megelőzi a baktériumok elszaporodását.

Miért fontos a bőrápoló termékek pH-értéke?

A bőrápoló termékek pH-értéke fontos szerepet játszik abban, hogy mennyire hatékonyak és mennyire kompatibilisek a bőrünkkel. Ha egy termék túl savas vagy túl lúgos, akkor felboríthatja a bőr természetes pH-egyensúlyát, ami irritációt, szárazságot, gyulladást vagy fertőzést okozhat. Ezért érdemes olyan termékeket választani, amelyek közel állnak a bőr optimális pH-értékéhez.

Általános szabályként elmondható, hogy az arctisztítók pH-értéke 5 és 6 között legyen, hogy ne szárítsák ki vagy irritálják a bőrt. A tonerek és az esszenciák pH-értéke 4 és 5 között legyen, hogy segítsenek helyreállítani a savköpenyt. A hidratálók és a szérumok pH-értéke 5 és 7 között legyen, hogy ne zavarják meg a bőr barrier funkcióját. A hámlasztók pH-értéke alacsonyabb lehet, akár 3 is, hogy hatékonyan eltávolítsák az elhalt hámsejteket.

Hogyan tudjuk meg a bőrápoló termékek pH-értékét?

A legjobb módja annak, hogy megtudjuk egy termék pH-értékét, ha rákeresünk az interneten vagy elolvassuk a címkét. Ha ez nem lehetséges, akkor használhatunk egy pH-mérő csíkot is, amelyet egy drogériában vagy online vásárolhatunk meg. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy egy kis mennyiségű terméket felvisszük egy csíkra, és összehasonlítjuk a színét a mellékelt skálával.

Milyen termékeket válasszunk?

Ha szeretnél olyan bőrápoló termékeket kipróbálni, amelyek megfelelnek a bőröd pH-értékének, akkor webshopunkban számos koreai márkát és terméket találhatsz. Például:

  • Benton Honest arctisztító hab egy gyengéd arctisztító, ami nem tartalmaz mesterséges illatanyagokat, színezékeket vagy alkoholt. Tisztítja és hidratálja a bőrt, miközben megőrzi annak természetes savköpenyét.
  • COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner egy hámlasztó toner, amelynek pH-értéke 3,9. Tartalmaz AHA- és BHA-savakat, amelyek segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket, tisztítani a pórusokat és javítani a bőr textúráját. Hidratálja és nyugtatja is a bőrt, valamint előkészíti azt a további bőrápoló termékek felszívódására.
  • PURITO Centella Green Level Recovery Cream egy hidratáló krém, amelynek pH-értéke 6,8. Tartalmaz centella asiatica kivonatot, niacinamidot és ceramidokat, amelyek segítenek javítani a bőr barrier funkcióját, csökkenteni a gyulladást és az irritációt, valamint halványítani a pigmentfoltokat.