FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Házi bőrápolás: jó ötlet vagy nagy hiba?

Házi bőrápolás: jó ötlet vagy nagy hiba?

Sokan szeretnek házi készítésű bőrápolókat használni, mert úgy gondolják, hogy ezek természetesek, olcsók és hatékonyak. Az interneten rengeteg receptet találhatsz, amik citromlével, sütőporral, mézzel vagy más háztartási alapanyagokkal ígérnek ragyogó és egészséges bőrt. De vajon tényleg jó ötlet ezeket az arcodra kenni? Vagy inkább többet ártasz, mint használsz?

A válasz az, hogy a házi készítésű bőrápolók nem csak hatástalanok, de akár károsak is lehetnek a bőröd számára. Ennek több oka is van:

  • A házi készítésű bőrápolók nem tartalmaznak konzerválószereket, ezért hamar megromlanak és baktériumokkal fertőződhetnek. Ha ezeket az arcodra keneted, akkor gyulladást, fertőzést vagy allergiás reakciót válthatsz ki.
  • A házi készítésű bőrápolók nem rendelkeznek megfelelő pH-értékkel, ami fontos a bőr egészségéhez. Ha túl savas vagy túl lúgos anyagokat használsz, akkor felboríthatod a bőr sav-bázis egyensúlyát, ami irritációt, szárazságot vagy zsírosságot okozhat.
  • A házi készítésű bőrápolók nem tartalmaznak olyan hatóanyagokat, amik valóban segítenek a bőrproblémák kezelésében. A citromlé például nem világosítja a bőrt, hanem irritálja, megmarja és érzékennyé teszi azt. A sütőpor pedig nem tisztítja a pórusokat, hanem szárítja és irritálja a bőrt.

A házi készítésű bőrápolók tehát nem csak pénzkidobás, de akár maradandó károkat is okozhatnak a bőrödön. Szerencsére léteznek olyan alternatívák, amik biztonságosak és hatékonyak is. Ezek olyan kozmetikai termékek, amik tudományos kutatásokon alapulnak, és olyan összetevőket tartalmaznak, amik valóban segítenek a bőröd szépítésében és ápolásában.

A www.bbkrem.hu webáruházban rengeteg ilyen terméket találhatsz, amik koreai kozmetikumok és BB krémek. A koreai bőrápolás híres arról, hogy természetes és innovatív összetevőket használ, amik gyengédek a bőrhöz, de eredményesek a problémák kezelésében. A webáruházban megtalálod a legnépszerűbb márkák termékeit, mint például a Benton, a PURITO, a Pyunkang Yul, a Skinfood, a Beauty of Joseon, a Coxir, a Cosrx és a Muldream.

Ha szeretnél néhány ajánlást kapni, akkor itt van néhány termék, amit érdemes kipróbálnod:

  • Ha hidratálni szeretnéd a bőrödet, akkor próbáld ki a Pyunkang Yul Moisture arckrémet, ami sok féle ápoló növényi olajat és vajat tartalmaz. Ez az arckrém nem csak hidratálja, hanem táplálja és puhítja is a bőrt. A növényi olajok és vajak segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát és rugalmasságát.
  • Ha élénkíteni szeretnéd a bőrödet, akkor próbáld ki a PURITO Pure C-vitamin szérumot, ami 5% tiszta c-vitamint és 76% bambuszvízet, niacinamidot és hialuronsavat tartalmaz. Ez a szérum nem csak világosítja, hanem egyenletesebbé és ragyogóbbá is teszi a bőrt. 
  • Ha ránctalanítani szeretnéd a bőrödet, akkor próbáld ki a Benton Fermentation Eye Cream szemkrémet, ami fermentált összetevőket és peptidet tartalmaz. Ez a szemkrém nem csak ránctalanítja, hanem feszesíti és világosítja is a szemkörnyéket. A fermentált összetevők segítenek javítani a bőr regenerálódását és rugalmasságát. A peptid pedig segít stimulálni a kollagén termelést, ami csökkenti a ráncokat és finom vonalakat.

Összegzés

A házi készítésű bőrápolók tehát nem jó választás, ha szeretnéd ápolni és szépíteni a bőrödet. Nem csak hatástalanok, de akár károsak is lehetnek a bőröd számára. Szerencsére léteznek olyan alternatívák, amik biztonságosak és hatékonyak is. Ezek olyan kozmetikai termékek, amik tudományos kutatásokon alapulnak, és olyan összetevőket tartalmaznak, amik valóban segítenek a bőröd problémáinak kezelésében.