FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

6 ok, amiért a fényvédőd nem véd eléggé

6 ok, amiért a fényvédőd nem véd eléggé

Mi lehet az oka, hogy a napvédőd, amiről csupa jó véleményt olvasol, nem védi meg bőrödet kellőkép a sugárzástől? Utánajártunk a napvédőkkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

1. Nem elég korán kened fel

A fényvédő nem azonnal hat, hanem időbe telik, míg a bőröd felszívja. A kémiai összetevők, mint az avobenzon vagy az oktinoxát, 15-20 percet igényelnek, hogy aktiválódjanak. Ha túl későn kened fel, akkor nem kapsz megfelelő védelmet. Ezért érdemes legalább fél órával indulás előtt felkenni a fényvédőt.

2. Nem elég gyakran kened újra

A fényvédő nem tart örökké, hanem idővel lebomlik, lekopik vagy lemosódik. Ezért fontos, hogy rendszeresen újra felkend, legalább kétóránként, és minden úszás vagy izzadás után. Ha nem teszed, akkor a naptej hatékonysága csökken, és könnyebben leéghetsz.

3. Nem elég mennyiséget használsz

A fényvédő nem működik, ha nem kened be vele az egész arcod. Egy átlagos felnőttnek kb. egy teáskanálnyi (4,9 ml) naptejre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően befedje a bőrét. Ne felejtsd el a füled, a szemhéjad, a nyakad és a hajvonalad környékét sem, mert ezek a területek is érzékenyek a napsugárzásra.

4. Rossz fényvédőt választasz

A fényvédő nem mindegy, hogy milyen összetevőket és milyen faktorszámot tartalmaz. A legjobb, ha olyan fényvédőt választasz, amely széles spektrumú védelmet nyújt az UVA és UVB sugarak ellen, és legalább 30-as faktorszámú. Kerüld az olyan fényvédőket,  amelyek alkoholt, illatanyagot vagy allergén anyagokat tartalmaznak, mert ezek irritálhatják a bőrödet.

5. Lejárt fényvédőt használsz

A fényvédő nem örökéletű, hanem lejárati dátummal rendelkezik. A fényvédő hatóanyagai idővel lebomlanak, és elveszítik a hatékonyságukat. A legtöbb fényvédő kb. 3 évig eltartható, de ha napfénynek vagy hőnek van kitéve, akkor hamarabb romolhat. Nézd meg a fényvédő csomagolásán, hogy mikor jár le, és ha lejárt, akkor dobd ki, és vegyél újat.

6. Csak a fényvédőre hagyatkozol

A fényvédő nem elég önmagában, hanem más védekezési módszereket is be kell vetned a napsugárzás ellen. A Bőrrák Alapítvány azt javasolja, hogy viselj ruházatot, széles karimájú kalapot és UV-védő napszemüveget, keress árnyékos helyet, és kerüld a déli órákban a napozást. Így csökkentheted a bőrrák és a bőröregedés kockázatát.

Ha szeretnél olyan naptejet használni, amely megfelel a fent említett kritériumoknak, akkor ajánljuk neked a következő termékeket a www.bbkrem.hu webáruházból:

PURITO Daily Go-To fényvédő SPF 50+ PA++++: Ez a fényvédő  természetes összetevőt tartalmaz, mint a centella asiatica, ami nyugtatja és hidratálja a bőrt. Nem tartalmaz alkoholt, illatanyagot vagy esszenciális olajokat, így érzékeny bőrre is alkalmas. Széles spektrumú védelmet nyújt, és nem hagy fehér réteget a bőrön.

Benton Air Fit fényvédő SPF 50+ PA++++: Ez a fényvédő EWG Green összetevőket tartalmaz, mint a centella, panthenol és tocopherol, amik gyengéden fedik és védik a bőrt a káros sugarak okozta károsodásoktól.