FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Bőrápolási tippek a smink előtt: így lesz ragyogó a bőröd

Bőrápolási tippek a smink előtt: így lesz ragyogó a bőröd

A smink előtti bőrápolás nagyon fontos, ha azt szeretnéd, hogy a sminked tartós legyen és szépen mutasson. A smink előtt nem elég csak lemosni az arcod, hanem érdemes néhány lépést betartani, hogy a bőröd hidratált, tiszta és sima legyen. Íme, a smink alapozásának lépései, amiket érdemes beépíteni a bőrápolási rutinodba:


1. Tisztítsd meg a bőröd egy olyan arctisztítóval, ami megfelel a bőrtípusodnak.
Ha száraz a bőröd, válassz egy krémes tisztítót, ami hidratálja is a bőröd, például a Benton Honest Cleansing Foam-ot, ami természetes összetevőket tartalmaz, és nem szárítja ki a bőröd. Ha zsíros a bőröd, akkor egy habzó vagy gél állagú tisztítóval mosd meg az arcod, ami eltávolítja a felesleges faggyút és szennyeződést, például a Coxir Green Tea pH Cleanser-rel, ami zöld tea kivonatot tartalmaz és segít megtisztítani a pórusokat és megelőzni a pattanásokat. Ha kombinált a bőröd, akkor olyan tisztítót válassz, ami kiegyensúlyozza a bőröd nedvességtartalmát, például a Pyunkang Yul Low pH Pore Deep Cleansing Foam-ot, ami gyengéden, de hatékonyan tisztítja a bőröd, és fenntartja a bőröd természetes pH-értékét.

2. Használj egy tonert, ami frissíti és hidratálja a bőröd, és felkészíti a bőröd a további ápolásra.
A toner segít eltávolítani az arctisztító maradványait, és visszaállítja a bőröd savköpenyét, ami védi a bőröd a káros hatásoktól. A tonert egy vattakorongra csepegtetve vidd fel az arcodra, vagy akár a tenyeredbe is önthetsz belőle, és finoman ütögetve juttathatod a bőrödre. Ha száraz a bőröd, akkor olyan tonert válassz, ami mélyen hidratálja a bőröd, például a Pyunkang Yul Essence Toner-t, ami 91,3% növényi kivonatot tartalmaz, és segít megőrizni a bőröd nedvességtartalmát. Ha zsíros a bőröd, akkor olyan tonert válassz, ami mattítja és tisztítja a bőröd, például a Coxir Tea Tree Pore & Sebum Toner-t, ami teafaolajat és BHA savat tartalmaz, ami segít szabályozni a faggyútermelést és megelőzni a pattanásokat. Ha kombinált a bőröd, akkor olyan tonert válassz, ami kiegyensúlyozza a bőröd nedvességtartalmát, például a Beauty of Joseon Ginseng Essence Water-t, ami ginzeng kivonatot és hialuronsavat tartalmaz, ami segít hidratálni és feszesíteni a bőröd.

3. Vidd fel a bőröd számára szükséges szérumot, ami célzottan kezeli a bőröd problémáit.
A szérumok magas koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat, amik behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe, és segítenek javítani a bőröd állapotát. A szérumot az ujjbegyeiddel finoman masszírozd be a bőrödbe, és hagyd beszívódni. Ha száraz a bőröd, akkor olyan szérumot válassz, ami intenzíven hidratálja a bőröd, például a Coxir Ultra Hyaluronic Serum-t, ami hialuronsavat és növényi kivonatokat tartalmaz, ami segít feltölteni a bőröd nedvességgel. Ha zsíros a bőröd, akkor olyan szérumot válassz, ami nyugtatja és tisztítja a bőröd, például a PURITO Clear Code Superfruit Serum-t, ami gyümölcssavakat és niacinamidot tartalmaz, ami segít halványítani a hegeket és egyenletessé tenni a bőröd tónusát. Ha kombinált a bőröd, akkor olyan szérumot válassz, ami kiegyensúlyozza a bőröd nedvességtartalmát, például a Pyunkang Yul Moisture Serum-t, ami olajat és vízbázisú összetevőket tartalmaz, ami segít hidratálni és megnyugtatni a bőröd.

4. Ne felejtsd el ápolni a szemed körüli érzékeny bőrt is, ami hajlamos a ráncokra és a sötét karikákra. Használj egy szemkrémet, ami hidratálja és feszesíti a szemkörnyéki bőrt, és csökkenti a duzzanatot és a sötét karikákat. A szemkrémet egy kis mennyiséget az ujjbegyeddel finoman ütögetve vidd fel a szemed alá és a szemöldököd alá. Ha száraz a szemkörnyéki bőröd, akkor olyan szemkrémet válassz, ami mélyen hidratálja és táplálja a bőröd, például a Heimish Marine Care Eye Cream-t, ami tengeri eredetű összetevőket és peptidet tartalmaz, ami segít hidratálni és regenerálni a szemkörnyéki bőrt. Ha zsíros a szemkörnyéki bőröd, akkor olyan szemkrémet válassz, ami nyugtatja és világosítja a bőröd, például a Coxir Vita C Brightening Eye Cream-et, ami C-vitamint, E-vitamint és niacinamidot tartalmaz, ami segít csökkenteni a duzzanatot és a sötét karikákat. Ha kombinált a szemkörnyéki bőröd, akkor olyan szemkrémet válassz, ami kiegyensúlyozza a bőröd nedvességtartalmát, például a Benton Fermentation Eye Cream-et, ami fermentált összetevőket és ceramidokat tartalmaz, ami segít hidratálni és feszesíteni a bőröd.

5. Zárd le a bőrápolási rutinod egy hidratáló krémmel, ami megóvja a bőröd nedvességtartalmát, és megadja a bőrödnek a szükséges táplálást.
A hidratáló krémet az ujjbegyeiddel finoman masszírozd be a bőrödbe, és hagyd beszívódni. Ha száraz a bőröd, akkor olyan hidratáló krémet válassz, ami gazdag és tápláló, például a Beauty of Joseon Dynasty Cream-et, ami mézet, ginzeng kivonatot és orchidea kivonatot tartalmaz, ami segít hidratálni, táplálni és rugalmasabbá tenni a bőröd. Ha zsíros a bőröd, akkor olyan hidratáló krémet válassz, ami könnyű és friss, például a Coxir Tea Tree Pore & Sebum Emulsion-t, ami teafaolajat és BHA savat tartalmaz, ami segít szabályozni a faggyútermelést és megelőzni a pattanásokat. Ha kombinált a bőröd, akkor olyan hidratáló krémet válassz, ami kiegyensúlyozza a bőröd nedvességtartalmát, például a Pyunkang Yul Nutrition Cream-et, ami olajat és vízbázisú összetevőket tartalmaz, ami segít hidratálni és megnyugtatni a bőröd.

6. Ha napközben sminkelsz, akkor ne felejtsd el használni egy fényvédőt, ami megvédi a bőröd a nap káros UV sugárzásától, ami okozhatja a bőröd öregedését, pigmentfoltokat és bőrrákot.
A fényvédőt a hidratáló krém után vidd fel az arcodra, és hagyd beszívódni. Ha száraz a bőröd, akkor olyan fényvédőt válassz, ami hidratálja is a bőröd, például a Round Lab Birch Juice Moisturizing Sunscreen-t, ami természetes összetevőket tartalmaz, és nem hagy fehér réteget a bőrödön. Ha zsíros a bőröd, akkor olyan fényvédőt válassz, ami mattítja a bőröd, például a Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++-ot, ami aloe vera kivonatot tartalmaz, ami segít nyugtatni és hidratálni a bőröd, miközben matt hatást biztosít. Ha kombinált a bőröd, akkor olyan fényvédőt válassz, ami kiegyensúlyozza a bőröd nedvességtartalmát, például a Benton Air Fit UV Defence sunscreen-t, ami Centella Asiatica kivonatot és panthenolt tartalmaz, ami segít hidratálni és feszesíteni a bőröd, miközben védi a bőröd a napfénytől.

Ezekkel a lépésekkel felkészítheted a bőröd a sminkeléshez, hogy a sminked szépen mutasson, és ne ártson a bőrödnek.