FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

A csiganyál titka: hogyan kerül a kozmetikumokba?

A csiganyál titka: hogyan kerül a kozmetikumokba?

Ha szereted a koreai kozmetikumokat, akkor biztosan találkoztál már olyan termékekkel, amelyek csiganyálat, vagy más néven csigaváladék szűrletet (snail secretion filtrate) tartalmaznak. Ez az összetevő számos előnnyel jár a bőr számára: segít javítani a bőr sérüléseit, csökkenti az öregedés jeleit, nyugtatja az irritált bőrt, és halványítja az akné hegeket. Ráadásul nagyon sokoldalú, minden bőrtípusra és problémára alkalmas, és jól kombinálható más összetevőkkel. De honnan származik a csiganyál, és hogyan kerül a kozmetikumokba?



A csiganyál a csigák természetes védekező mechanizmusa, amellyel a külső sérüléseket, fertőzéseket, és kiszáradást igyekeznek megelőzni. A csiganyál olyan hatóanyagokat tartalmaz, mint az allantoin, a glikolsav, a kollagén, az elasztin, az antibiotikumok, és a vitaminok, amelyek segítik a bőr regenerálódását, hidratálását, és rugalmasságát. A csiganyálat már az ókori görögök is használták gyógyászati célokra, például ízületi gyulladás, májbetegség, vagy vesebaj kezelésére. A modern kozmetikumokban a csiganyál akkor vált népszerűvé, amikor a chilei csigatenyésztők észrevették, hogy a csigák érintése javítja a bőrük állapotát, és gyógyítja a sebeiket.

A csiganyálat különböző módszerekkel nyerik ki a csigákból, de a legfontosabb szempont, hogy a csigák ne sérüljenek, és ne szenvedjenek a folyamat során. A csigák ugyanis érző lények, akik fájdalmat és stresszt élhetnek át, ha nem megfelelő körülmények között tartják őket, vagy ha erőszakosan próbálják kicsikarni belőlük a váladékot. Ez nem csak etikai, hanem minőségi szempontból is fontos, hiszen a stresszes csigák kevesebb és rosszabb minőségű csiganyálat termelnek. Ezért a csiganyálas kozmetikumok gyártói arra törekszenek, hogy a csigákat természetes és kényelmes környezetben tartsák, és csak akkor gyűjtsék be a csiganyálat, amikor a csigák maguktól elválasztják azt.

Az egyik leggyakoribb módszer, hogy a csigákat egy hálószerű anyagra helyezik, ahol szabadon mozoghatnak, és a háló alatt felfogják a csiganyálat. A csigákat sötét és csendes helyen tartják, mivel éjszakai állatok, és így jobban érzik magukat. A csigákat kb. 30 percig hagyják a hálón, majd visszaviszik a lakhelyükre, ahol pihenhetnek és táplálkozhatnak. A begyűjtött csiganyálat ezután megtisztítják, szűrik, és stabilizálják, hogy alkalmas legyen a kozmetikai felhasználásra. A csiganyálat különböző arányban keverik más összetevőkkel, hogy különböző típusú és hatású termékeket hozzanak létre.

A csiganyálas kozmetikumok közül az egyik legismertebb márka a Cosrx, amely többféle csiganyálas terméket is kínál, mint például a Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, amely 96%-ban tartalmaz csiganyálat, és segít hidratálni, táplálni, és megnyugtatni a bőrt, vagy a Cosrx Advanced Snail 92 All In One Cream, amely 92%-ban tartalmaz csiganyálat, és segít javítani a bőr textúráját, és csökkenteni a ráncokat. Egy másik népszerű márka a Benton, amely a csiganyálat más hatékony összetevőkkel, mint az aloe vera, vagy a méhpempő kombinálja, hogy még hatékonyabb bőrápoló termékeket hozzon létre. Ilyen például a Benton Snail Bee High Content Essence, amely csiganyálat és méhméreg kivonatot tartalmaz, és segít gyógyítani az aknés, irritált, vagy sérült bőrt, vagy a Benton Aloe Propolis Soothing Gel, amely aloe vera és propolisz kivonatokkal nyugtatja és hidratálja a bőrt, miközben segít megelőzni a gyulladást és a pattanásokat.

A csiganyálas kozmetikumok tehát nem csak hatékonyak, hanem biztonságosak és kíméletesek is a bőr számára. Ha te is szeretnéd kipróbálni a csiganyál jótékony hatásait