FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

5 bőrápolási trükk, amitől a bőröd imádni fogja a párás időt

5 bőrápolási trükk, amitől a bőröd imádni fogja a párás időt

A nyár sokaknak a kedvenc évszaka, hiszen ilyenkor élvezhetjük a napsütést, a strandolást, a fagyizást, és a szabadtéri programokat. De a nyárnak van egy kellemetlen velejárója is: a párás időjárás. A magas páratartalom nem csak a hajunkat teszi rakoncátlanná, de a bőrünket is megviseli. A párás időben a bőrünk több izzadságot és faggyút termel, ami eltömítheti a pórusainkat, és pattanásokat, mitesszereket, vagy gyulladást okozhat. A párás időben a bőrünk is könnyebben leég, és érzékenyebbé válik a napfényre. Hogyan ápoljuk hát a bőrünket a párás időben, hogy egészséges és szép maradjon?

Íme 5 szuper tipp, amitől a bőröd imádni fogja a párás időt.




  1. Tisztítsd meg a bőrödet alaposan A párás időben a bőrödnek extra tisztításra van szüksége, hogy megszabaduljon a felesleges olajtól, izzadságtól, és szennyeződéstől. Használj egy gyengéd, de hatékony arctisztítót, ami mélyen tisztítja a pórusaidat, de nem szárítja ki a bőrödet. Például a Pyunkang Yul Low pH Cleansing Foam egy habzó arctisztító, ami természetes összetevőket tartalmaz, amik segítenek megtisztítani, nyugtatni, és hidratálni a bőrödet. Tisztítsd meg az arcodat reggel és este, és ne felejtsd el lemosni a sminkedet is, mielőtt lefekszel.

  2. Használj könnyű hidratálót A párás időben a bőröd nem igényel olyan nehéz hidratálókat, mint télen, de azért fontos, hogy megfelelően hidratálva tartsd. Válassz egy könnyű, gél vagy emulzió állagú hidratálót, ami gyorsan beszívódik, és nem hagy zsíros érzetet. Például a Benton Aloe Propolis Soothing Gel egy nyugtató és hidratáló gél, ami 80% aloe vera és 10% propoliszt tartalmaz, amik segítenek csillapítani a bőr irritációját, gyulladását, és vörösségét. Használd a hidratálódat minden nap, miután megtisztítottad az arcodat, és ha szükséges, újra vidd fel napközben.

  3. Ne hagyd ki a fényvédőt A fényvédő használata nem csak a párás időben, hanem egész évben elengedhetetlen a bőröd egészségéhez és szépségéhez. A fényvédő megvédi a bőrödet a káros UV-sugárzástól, ami okozhatja a bőr öregedését, a pigmentfoltokat, vagy a bőrrákot. Válassz egy magas faktorú, széles spektrumú fényvédőt, ami nem okoz pattanásokat, és nem hagy fehér réteget a bőrödön. Például a Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics fényvédő SPF50+ /PA++++, ami EWG zöld besorolású összetevőkkel, 30% rizskivonattal és probiotikumokkal hidratálja és táplálja is a bőrt. Hidratáló krém állaga miatt, frissítően simul a bőrre és nem hagy fehér réteget maga után, mégis hatékonyan semlegesíti az káros UV sugárzást. Használd a fényvédőt minden nap, mielőtt kimész a napra, és ismételd meg a felvitelt két-három óránként, vagy izzadás, úszás, vagy törölközés után.

  4. Válassz mattító termékeket A párás időben a bőröd könnyen fénylővé és zsírossá válhat, ami nem túl esztétikus, és nem is kényelmes. Ha szeretnéd elkerülni a ragyogó homlokot, az orrot, vagy az állat, akkor válassz mattító termékeket, amik segítenek felszívni a felesleges olajat, és matt hatást adnak a bőrödnek. Például a Cosrx Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion egy könnyű hidratáló, ami 70% nyírfanedvet kivonatot tartalmaz, ami segít szabályozni a bőr olaj termelését, és friss érzetet ad.

  5. Frissítsd fel a bőrödet egy arcpermettel A párás időben a bőröd is szomjazhat egy kis frissítésre, ami segít lehűteni, hidratálni, és élénkíteni. Használj egy hidratáló és nyugtató arcpermetet, ami gyorsan felszívódik, és nem hagy ragacsos érzetet. Például a Pyunkang Yul Mist Toner egy könnyű és frissítő toner, ami 90%-a tiszta japán aranyfonál gyökér-kivonattal csökkenti a bőrpírt, frissíti, táplálja és élettelivé teszi a bőrt. Használd a permetet a hidratálódat követve, vagy napközben, amikor úgy érzed, hogy a bőrödnek szüksége van egy kis frissítésre. Fújd a permetet  20-30 cm távolságból az arcodra, és hagyd, hogy beszívódjon, vagy finoman ütögesd be az ujjaiddal.

Összefoglalás

A párás időben a bőrödnek extra gondoskodásra van szüksége, hogy egészséges és szép maradjon. Ha betartod ezeket a tippeket, akkor nem kell aggódnod a párás idő miatt, hanem élvezheted a nyarat. Tisztítsd meg a bőrödet alaposan, használj könnyű hidratálót, ne hagyd ki a fényvédőt, válassz mattító termékeket, és frissítsd fel a bőrödet egy arckrémmel. Ha így teszel, akkor a bőröd is, és a bőrgyógyászod is boldog lesz.