FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Hogyan nyugtassuk meg a bőrünket, ha túlzásba vittük a hámlasztást?

Hogyan nyugtassuk meg a bőrünket, ha túlzásba vittük a hámlasztást?

A hámlasztás fontos része a bőrápolási rutinnak, hiszen segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és felfedi a friss, ragyogó bőrt alatta. Azonban könnyű túlzásba vinni a dolgot és túl gyakran vagy túl erősen hámlasztani, ami irritálhatja és kiszáríthatja a bőrt. Ha észrevetted, hogy a bőröd kipirosodott, viszket vagy feszül a túlzott hámlasztás miatt, itt az ideje lecsillapítani és megnyugtatni. Ezt a 3 egyszerű lépésből álló rutinnal könnyedén megteheted.




  1. Hagyd pihenni a bőrt!
    Miután észrevetted a túlzásba vitt hámlasztás jeleit, az első lépés az, hogy legalább 2-3 napig hagyd pihenni a bőrödet a hámlasztóktól és a többi erős hatóanyagtól. Ezzel időt adsz a bőrödnek a regenerálódásra. Ebben az időszakban csak a leggyengédebb termékeket használd, például a Pyunkang Yul Essence Tonert, amely segít megnyugtatni az irritált bőrt csüdfű gyökér-kivonattal, betainnal és ásványi anyagokkal. 

  2. Használj nyugtató összetevőket!
    A pihenő időszak után olyan összetevőkre van szüksége a bőrödnek, amelyek segítenek tovább csillapítani az irritációt és helyreállítani a bőr barrier funkcióját. A centella asiatica kivonata például gyulladáscsökkentő hatású, a shea vaj pedig körülveszi a bőrt egy védő lipidréteggel. Válassz olyan termékeket, mint a Round Lab Mugwort Calming termékcsaládja, ami üröm, vörös alga, betain, cukornád, madecassoside és kakaó-mag kivonatokkal nyugtatják és hidratálják az érzékennyévált bőrt.    

  3. Tartsd hidratáltan a bőrt!
    Végül gondoskodj a megfelelő hidratálásról, hogy helyreállítsd a bőr természetes védőbarrierjét. Olyan hidratálókat használj, amelyek gyengédek és nem irritálják tovább a bőrt, például a Coxir Ultra Hyaluronic Ampoule-t vagy a Haruharu Wonder Black Rice Hyaluronic Cream-et. Ezek segítenek visszajuttatni a nedvességet a bőr mélyebb rétegeibe.

Ezzel a rutinnal néhány nap alatt sikerülhet megnyugtatni a túlzott hámlasztás által irritált bőrt. Ne feledd, hogy a hámlasztással érdemes óvatosan bánni és inkább ritkábban, de finomabb termékeket használni, hogy elkerüld a túlzásokat. Egy kiegyensúlyozott bőrápolási rutinnal azonban biztosíthatod, hogy a bőröd egészséges és ragyogó maradjon.