FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Miért hámlik a bőröd?

Miért hámlik a bőröd?

A hidegebb hónapokban gyakran érezheted úgy, hogy bőröd száraz, feszül, mert a téli, szélsőséges időjárás alaposan megviseli bőrünket. A fagyos kinti hőmérséklet, a csípős szél, a radiátorok száraz melege mind előidézhetik, hogy bőröd jobban kiszárad és hámlik.

 

Egy hideg napon egy hosszú, forró zuhany jól esik, de gondolj arra is, hogy a sok meleg víz, ami hirtelen a bőrödre zuhan, kiszáríthatja azt, és a zuhanyozás után azt érezheted, hogy bőröd száraz, feszül és még viszkethet is. Minél melegebb a víz, annál gyorsabban lebontja a bőröd olajos gátját, ami érzékennyé teszi az irritációra, és megfosztja a természetes nedvességtől. A legjobb, amit tehetsz, hogy rövid, meleg zuhanyt veszel, utána pedig tetőtől talpig hidratálod a bőrödet, amíg még nedves. Így bőröd természetes nedvességtartalma megmarad, és segít a barriernek, hogy újra helyreállítsa önmagát.

Kozmetikumok okozta túlzott hámlás

Könnyű túlzásba esni kozmetikumok használatával is. Az AHA és BHA termékek nagyszerű segítők, ha bőrtónust szeretnénk javítani, vagy mitesszerek ellen küzdünk, de ha nem megfelelően használjuk őket, könnyen túlhámlaszthatunk. Száraz bőrnél a savak túlzott használata azt okozhatja, hogy bőr hámlási túlterhelésbe kerül, ami túlzott hámláshoz vezethet, mivel az elhalt bőrréteg lebomlik. Ezért fontos, hogy hámlasztók után mindig hidratáló szérum és hidratáló krém kövesse őket az egészséges egyensúly fenntartása érdekében.

Ha száraz és érzékeny a bőröd, hetente egyszer használj AHA hámlasztót, míg ha zsíros, hetente párszor használhatsz BHA-t. Ha azt veszed észre, hogy a bőröd még mindig hámlik, hagyj egy kis szünetet a kémiai hámlasztásban, és kényeztesd bőrödet egy nagyszerű hidratáló maszkkal, mint például az It's Skin Hialuronsavas hidratáló arcmaszk, ami feltölti a bőrödet a szükséges nedvességgel és tápanyagokkal,  mielőtt folytatnád a bőrápolási rutin többi részét.

 

A hidratálás fontossága

A nedvesség hiányos bőrnek nagyon fontos, hogy ne csak belülről, hanem kívülről is hidratált maradjon, méghozzá minden nap. Ha azt veszed észre, hogy bőröd különösen hámlik, használj mélyen hidratáló termékeket, s hamarosan látni fogod a változást. Van olyan szérum is, mint például az It's Skin POWER 10 Formula VE Effector Nutri Knight szérum, mely E-vitaminnal készült formulája a hidratálásra összpontosít, és segít helyreállítani a bőr barriert.

 

A megfelelő sorrend

Ha ismered a koreai 10 lépéses arcápolást, tudod, hogy a kozmetikumok felvitelének sorrendje kulcsfontosságú. A helyes sorrend: sminkeltávolítás és olajos tisztítás --> vizes alapú tisztítás --> hámlasztás --> toner --> eszencia --> szérum --> arcmaszk --> szemránckrém --> hidratáló --> fényvédő. Mindennek megvan a helye ebben a lépésről-lépésre felépített rendszerben, biztosítva, hogy mindegyik termék elérje a maximális hatásfokot és kiaknázza a bennük lévő lehetőségeket. Tehát, ha száraz a bőröd és egyből hidratáló krémet teszel rá, az nem lesz túl hatásos. Hiszen ennél több és mélyebb hidratálásra van szüksége a bőrödnek.

 

Ha kialakítod a rutinodat, hamarosan észre fogod venni, hogy a hámló, száraz bőr a múlté!