FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Melyek a fő aktív összetevői a koreai szépségápolásnak?

Melyek a fő aktív összetevői a koreai szépségápolásnak?

Gyakran találkozhatsz a kozmetikumok világában az összetevők kapcsán azzal a két kifejezéssel, hogy „aktív” és „inaktív”. Az aktív összetevők olyan kémiai vegyületek, amelyek ígéretük szerint aktívan megcéloznak egy adott bőrproblémát, mint az akne, pigmentáció, vagy a finom ráncok, és használatuk fizikai változást hoz létre a bőrben.

 

 

Hogyan tudod beazonosítani az aktív összetevőket a termék címkéjén?

Néhány kozmetikumon külön fel vannak tüntetve az aktív hatóanyagok, de nem ez a jellemző. Ha megnézed az összetevők listáját, mindig az első néhány (1-5) hatóanyag az aktív, ugyanis fontossági és/vagy koncentráció szerinti csökkenő sorrendben vannak feltüntetve az alkotóelemek. Sajnos, sokszor a marketing túl sokat ígér, a kozmetikum címkéje kecsegtetőnek tűnik, de ha az aktív hatóanyagok nem az első néhány helyen vannak felsorolva, a termék valószínűleg nem lesz túl hatásos. Nagyon fontos a koncentráció mennyisége is, mert ha nincs elegendő hatóanyag, nem valószínű, hogy jelentős javulást tapasztalsz bőrödön. 

 

Melyek a legfontosabb aktív összetevők?

A bőrápolásban leggyakrabban előforduló hatóanyagok teljesség nélkül, a következők:

  • Cink-oxid - fényvédő krémekben található, ez az egyik legjobb fényvédő összetevő, mivel az UVB-sugarak 100%-át és az UVA-sugarak 90%-át blokkolja.
  • Avobenzon (BMDM) - naptejekben található, nagyon fontos összetevő, amely mind az UVB-, mind az UVA-sugarakat blokkolja.
  • Salicylic Acid (BHA) - erős hámlasztó sav, amely a bőr leválását és hámlását okozza, mélyen bejut a pórusokba, csökkenti a gyulladást. Gyakori akne, pattanások elleni összetevő, és szemölcsök kezelésére is használják.
  • Benzoil-peroxid - pusztítja a baktériumokat és csökkenti az olajtermelést, ami javulást eredményez a pattanások, valamint a mitesszerek esetében.
  • Glikolsav - fő feladata a bőr fiatalítása, hámlasztja a legfelső bőrréteget. Serkenti a bőr sejtregenerációs folyamatát, a hámlasztó hatás pedig elősegíti a finom vonalak és a ráncok kiegyenlítését.
  • Retinoidok (A-vitamin) - öregedésgátló, hámlasztó antioxidáns, mely serkenti a kollagén termelést, valamint segít a finom vonalak, pórusok, pattanások és a pigmentáció esetén. Rendszeres használatával a bőr puhábbá, simábbá és tisztábbá tehető.
  • Hidrokinon - erős bőrvilágosító szer, makacs pigmentáció esetén a legmegfelelőbb termék. Terhesség alatt nem használható.
  • C-vitamin - antioxidáns, amely elhárítja a szabad gyökök okozta károkat. Segít hámlasztani a bőrt, javítja a bőr tónusát, e mellett serkenti a kollagén termelést és segít csökkenteni a finom vonalakat.

Mért fontosak az inaktív összetevők?

Az „inaktív” ebben az esetben azt jelenti, hogy az összetevőnek nincs hatóanyagként szabályzott státusza. Viszont az aktív összetevők mellett támogató szerepet játszanak a kozmetikumok hatékonyságában. Minden termék akkor működik leghatékonyabban, ha az aktív és az inaktív összetevők megfelelő egyensúlyban vannak. Vannak kizárólag inaktív összetevőkből álló termékek, melyek szükséges kiegészítői az aktív termékeknek. Általában segítenek a hidratálásban, nyugtatásban és helyreállításban.

Sokan nem fordítanak figyelmet a címke átböngészésével, de hidd el, megéri. Mindig olvasd el az összetevők listáját, mielőtt vásárolsz!