FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Mit tegyél, hogy a nyakad és a dekoltázsod is olyan fiatalos maradjon, mint az arcod?

Mit tegyél, hogy a nyakad és a dekoltázsod is olyan fiatalos maradjon, mint az arcod?

Az arcunkra sok gondot fordítunk, drága krémekkel kenjük, miközben nyakunkra és dekoltázsunkra nem fordítunk elég figyelmet, habár az öregedés jelei, a megereszkedett, laza bőr, ráncok, sötét foltok már a 20-as években megmutatkoznak ezeken a helyeken. Ennek több oka is van. Egyrészt, mert a nyak bőre nagyon vékony, sokkal kevesebb faggyúmirigyet és kollagént tartalmaz, mint az arc, így a bőr hajlamosabb a ráncosodásra. Másrészt a napozás is elősegíti a gyors ráncosodást, ezért javasolt minden nap fényvédőt viselni.

 

Hidratálás mellkastól felfelé

Léteznek kifejezetten a nyak és a dekoltázs hidratálására kifejlesztett krémek, melyek az öregedés jeleinek kezelést hivatottak szolgálni, az arcápolókat, sőt, a testápoló krémeket is nyugodtan használhatod, főleg akkor, ha száraz a nyakad. Ha szérumot és hidratáló krémet használsz, kezdd a mellkasodnál, és folyamatosan haladj felfelé. A felfelé irányuló mozdulatokkal elkerülheted a bőr lehúzódását, ami megereszkedést okozhat.


Fátyolmaszkok

A koreaiak tisztában vannak a nyak ápolásának fontosságával, ezért olyan fátyolmaszkokat készítenek, amelyek kiterjednek erre a területre is. Ha ilyet használsz, a felesleges mennyiséget a dekoltázsodba is bepaskolhatod, hogy ott is felturbózd a bőröd.


Kozmetikumok a nyakra és a mellkasra

A hidratáló krémek mellett nyugodtam használhatsz egyéb kozmetikumokat is a nyakon és a dekoltázson. Például a retinol, glikolsav és a C-vitamin kiválóan alkalmazható az öregedés jeleinek visszaszorítására. Az irritáció elkerülése végett először mindig végezz tesztet egy kis bőr felületen, mielőtt bekened az egész nyakadat. A mellkas könnyebben elviseli az erős összetevőket, mint a nyak vékony bőre.

Használhatsz kémiai hámlasztást is, mely csökkentheti a ráncok megjelenését, javítja a bőr textúráját és segíthet a nap okozta károk helyreállításában.


Egyéb kezelések

A kozmetikumokon kívül a nyak öregedésének jeleit egyéb kezelésekkel is visszaszoríthatjuk. A különböző lézer- és fénykezelések, például az intenzív impulzusfény (IPL) vagy a fraxel segíthetnek ezen. A vízszintes nyakszalagok esetében, amelyeket jellemzően a rugalmasság és a kollagén elvesztése okoz, bőrgyógyászok felületes töltőanyagot ajánlanak, a függőleges nyakszalagok esetében pedig, amelyek genetikai vagy nagyobb súlyvesztés eredménye lehetnek, botoxot lehet alkalmazni.


Összegzés

A nyak és a dekoltázs bevonása a bőrápolási rutinba minimális erőfeszítést igényel, de nagyon hasznos. Ha pedig hanyagoltad eddig ezeket a területeket, kezdd el már ma! Rengeteg hatékony termék és kezelés létezik, amelyek segíthetnek az idő kerekét visszafordítani.