FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

Jó a bőrödnek a kókuszolaj?

Jó a bőrödnek a kókuszolaj?

Néhány éve a kókuszolaj volt az egyik a szupersztár szépségápolási összetevők között. Számtalan cikk és blogbejegyzés foglalkozott vele, sokan csodaszerként dicsérték a hajra és a bőrre gyakorolt kiváló hatásai miatt. Felkapták a gyártók is, mindenféle samponba és kozmetikai termékeke beletették, hisz megnőtt a kereslet a kókuszolajat tartalmazó termékek iránt.

Az őrület azóta lecsengett, s sokan azok közül, akik eddig ódákat zengtek róla, óvatosságra intenek ezen összetevő használatával kapcsolatban. Bár továbbra is népszerű a kókuszolaj a szépségápolásban, de már korántsem veszi körül akkora felhajtás, mint néhány éve.

Mi a helyzet most? Használjunk kókuszolajat, vagy ne?


A kókuszolaj előnyei

A kókuszolaj gazdag zsírsavakban, melyek közül a laurinsav a legkiemelkedőbb, és teljes profilja előnyös lehet az irritációval, érzékenységgel és kiütésekkel küzdő bőrtípusok számára. A laurinsav antibakteriális, vírusellenes és faggyú csökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, valamint magas lipid tartalma segíthet felgyorsítani a gyógyulási folyamatokat.

Képes lebontani a vízálló formulákat is, így hatékony sminkeltávolító. Ezen kívül antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, tehát segíthet semlegesíteni és megelőzni az UV-sugárzásból és a környezetszennyezésből származó szabad gyökök okozta károsodásokat.

Mivel zsírsavakban (trigliceridekben) gazdag, ezért puhító hatású, tehát a száraz bőrtípusok, amelyek nem hajlamosak az eltömődött pórusokra, a kókuszolajból sokat profitálhatnak.

A kókuszolaj hátrányai

A kókuszolaj komedogén, ami azt jelenti, hogy eltömítheti a pórusokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy el is tömíti, de egy 5-ös skálán 4-es osztályzatot kap. Erre az összetevőre is igaz, hogy egyes bőrtípusok szerethetik, míg mások negatívan reagálhatnak rá. Ez a bőr saját egyedi kémiájától függ, úgy, hogy a pattanásokra hajlamos bőrűeknek nem feltétlenül kell távol maradniuk tőle.

Hogyan használjuk?

A bőrápolásban a kókuszolaj leggyakrabban hidratáló krémek, ajakápoló, testradír és testvaj, valamint sminkeltávolító- és tisztító olajokban található meg. Ha ez utóbbiakat használod, győződj meg róla, hogy hatékonyan emulgeálod a készítményt, mielőtt áttérnél a vizes tisztító lépésre, és rendszeresen hámlasztasz, hogy tisztán tartsd a pórusokat.

Ha nyers kókuszolajat használsz, válassz bio, szűz, finomítatlan kókuszolajat. Nem minden kókuszolaj egyforma, és a finomítási folyamat miatt az olaj nagyobb eséllyel okozhat kiütéseket, mivel a természetes laurinsav szintje csökken.

Ha aggódsz amiatt, hogy a kókuszolaj eltömíti arcod pórusaidat, használd a testedre. Nagyszerűen alkalmazható a könyökre, a kezedre, a lábadra, a kirepedezett sarkakra, bárhová, ahol nem okoz pattanásokat.

Összegzés

A kókuszolaj lehet számodra egy szuper összetevő, de lehet, hogy egyszer kipróbálod, és többé nem szeretnéd. Minden esetre, ha elkezded használni, a legjobb mód kideríteni, hogyan hat a bőrödre, ha leteszteled a testeden, mielőtt az egész arcodat bekened vele.