FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

KIPRÓBÁLTUK - Skinfood Black Sugar maszk

KIPRÓBÁLTUK - Skinfood Black Sugar maszk

Kipróbltuk a Skinfood Black Sugar maszkot (Skinfood Black Sugar Mask Wash Off), ami egy hámlasztó és hidratáló maszk. Fekete cukor szemcséket tartalmaz, ami a szemcsék textúrája miatt fizikailag, a cukor glikolsav tartalma miatt pedig kémiailag is hámlasztja a bőrt.

 

Mit ígér a Skinfood?

Ez egy fekete cukor szemcséket tartalmazó, lemosható, hámlasztó és hidratáló maszk. A fekete cukor vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag összetevői visszaállítják a bőr tápanyag- és nedvességtartalmát. A maszk használata hidratált, puha és elhalt hámsejtektől mentes bőrt eredményez.

Csomagolás

A termék fehér, csavaros fedelű, 100 grammos műanyag tégelyes csomagolásban kerül forgalomba. A tégely külsején egy barna környezetbarát papír címkén található a termék leírása, használati módja és összetevőinek magyar nyelvű listája. A termék sűrű állagú, barna színű paszta, melyben a cukorkristályok nem oldódtak fel. Mivel műanyag tégelyes csomagolásban kerül forgalomba, higiéniai szempontból célszerű a terméket egy spatula segítségével kikanalazni.

Hogyan használjuk?

Bőrtípustól függően heti egy vagy két használat javasolt, nedves bőrön, tisztítás után. Langyos vízzel vagy micellás vízzel hozz létre egy jól eldolgozható pasztát. Gyengéden, körkörös mozdulatokkal masszírozd a bőrödet, kerülve a szem környékét. Hagyd a maszkot 15 percig hatni, majd öblítsd le meleg vízzel, és töröld szárazra az arcodat.

Összetevők:

Szukróz, Peg-7 gliceril-kokozát, glicerin, Euphorbia Cerifera (kandelilla) viasz, Macadamia Ternifolia magolaj, kapril-kaprikus/kaprikus triglicerid, cetil-etilhexanoát, lanolin, Stearalkonium Hectorite, Butyrospermum Parkii (Shea) vaj, Limnanthes Alba (Meadowfoam) magolaj, Karamell, Sorbitan Laurate, Tocopheryl Acetate, Ethylhexylglycerin, Víz, Illatanyag.

Főbb összetevők részletezése:


A szacharóz, más néven asztali cukor fizikai és kémiai hámlasztó, amely természetes módon glikolsavat tartalmaz. A glikolsav egy alfa-hidroxisav (AHA), amely kis molekulamérettel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy mélyen behatoljon a bőrbe. Ez egy erős kémiai hámlasztószer, mivel minél kisebb az AHA molekula mérete, annál mélyebben szívódik fel a bőrbe. A szacharóz humektánsként (vízmegkötőként) működik, amely vonzza és megtartja a vizet a bőrben.

A glicerin bőrkondicionáló, bőrvédő és humektáns (vízmegkötő) anyag, amely természetes módon fordul elő a bőrben, és segíti az éretlen bőrsejtek fejlődését. A bőrben rendelkezésre álló megfelelő mennyiségű glicerin létfontosságú azok számára, akik pikkelysömörben vagy nem melanómás bőrrákban szenvednek.

A Macadamia Ternifolia magolajat a makadámiafa diójából gyűjtik, amely egy őshonos ausztrál növény. Mivel az olaj rendkívül stabil, gyakran használják kozmetikumokban. A makadámiadióban nagy mennyiségben van jelen a palmitoleinsav, egy olyan zsírsav, amely természetes módon megtalálható az emberi bőrben, különösen a fiatalabb bőrben. Gyulladáscsökkentő hatású, és ígéretesnek mutatkozik az immunsejtek stimulálásában és a sebek kezelésében.

A kapril/kaprikus triglicerid egy lágyító, bőrpuhító összetevő, amely magas zsírsavtartalmának köszönhetően képes megtartani a nedvességet és helyreállítani a bőrt. Emellett képes fokozni a hatóanyagok penetrációját anélkül, hogy zsíros maradványt hagyna a bőrön. Kókuszolaj vagy pálmamagolaj és glicerin keverésével állítják elő.

A lanolint a gyapjas állatok faggyúmirigyei állítják elő, mint vízálló anyagot, amelynek célja a bőr védelme és a környezeti védelem biztosítása a zord éghajlati körülmények között. Ez észterek, lanolinalkoholok és lanolinsavak összetett keveréke. Több száz éve használják sebgyógyító és barrier-képző tulajdonságai miatt. Hosszú láncú viaszos észterekből áll. Kozmetikai összetevőként történő felhasználásakor gyakran szétválasztják szilárd vagy olajkomponensre. Az így kapott terméket lanolinolajnak vagy lanolinviasznak nevezik. A lanolint a bőrápolásban okklúzióként használják, ami azt jelenti, hogy megakadályozza a víz elpárolgását a bőrből. Egy tanulmány szerint a lanolin 20-30%-kal növeli a bőr nedvességtartalmát. A bőrápolásban használt lanolinról itt olvashat bővebben.
A termékben illatanyag és karamell pigment is található, ami nagyon érzékenybőrnél irritációt okozhat.

Benyomásaim

A Skinfood Black Sugar maszk szuper maszk a fizikai hámlasztáshoz, a szacharóz kristályok hatékonyan távolítják el az elhalt hámsejteket. Azok számára, akik a fizikai hámlasztást túl irritálónak találják azok, vagy meleg vizet adhatnak hozzá, hogy a cukorszemcsék kissé feloldódjanak, vagy lemosó maszkként használhatják, amely lehetővé teszi a glikolsav kémiai hámlasztó hatását, így a bőr részesül a hidratáló és bőrkondicionáló összetevők jótékony hatásaiból. Én személy szerint kerülöm a fizikai hámlasztó termékeket és a hozzáadott illatanyagokat tartalmazó bőrápolókat az érzékeny és könnyen irritálódó bőröm miatt.  Ezért ezt a terméket a testem azon területeire tartogatom, amelyeknek szükségük van egy kis extra hámlasztásra, mint például a könyököm vagy a lábam. Sima és hidratált lett tőle a bőröm. A párom is nagy rajongója ennek a maszknak, és a bőrének általános megjelenése javult a heti kétszeri használat mellett.

Pozitívan értékelem, hogy a termékben nincsenek műanyag mikrogyöngyök. Ezeknek a műanyagoknak a használata a kozmetikai iparban súlyos környezeti hatással jár.

A fizikai hámlasztásnak megvan az a további előnye, hogy a felhasználónak nem kell használat után fényvédőt viselnie, mint az AHA vagy BHA hámlasztók használata esetén.

Amit szerettem:
- Fizikai és kémiai hámlasztó
- A bőrt tisztává és simává varázsolja
- Bőrkondicionáló és hidratáló összetevőket tartalmaz
- Szabályozható a hámlasztás mennyisége
- Jó az ár/érték aránya
- Nem tartalmaz műanyag mikrogyöngyöket

Amit nem szerettem:
- Egyes bőrtípusok/állapotok esetében túl durva lehet
- Kis mennyiségben hozáadott illatanyagot és pigmenteket tartalmaz

Ajánlanám ezt a terméket?

Igen, szerintem ez egy nagyon hatékony peeling, ami bárkinek előnyös lehet, akinek nem érzékeny a bőre vagy nem sérült a bőrbarrierje.


Hol lehet megvásárolni:

www.bbkrem.hu, valamint a DM üzleteiben.

 

Forrás: beautyandthebiome.co.nz