FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

A dehidratált bőr főbb jelei

A dehidratált bőr főbb jelei

A hidratált bőr azon felül, hogy kellemes és kényelmes érzés, nagyszerű alapot biztosít a sminkeléshez. Ha száraz, dehidratált a bőröd, sokszor érezheted csiszolópapír-szerűnek, és előfordulhat az is, hogy hámlani kezd. Ezek nyilvánvaló dehidratáltságról árulkodnak, azonban vannak olyan jelek is, amelyek nem ennyire egyértelműek. Sőt, talán nem is gondolsz rá, de a bőröd akkor is lehet dehidratált, ha nem száraz.

Melyek a dehidráltság fő jelei?

- Érdes és hámló bőr: A csiszolópapírszerű textúra és a hámló bőr talán a legnyilvánvalóbb jelei annak, hogy a bőröd egy kis nedvességre vágyik. Ez száraz foltokban jelentkezhet, vagy egy egész területet érinthet.

- Bőröd fáradtnak tűnik: A szárazság befolyásolja a sejtek mozgását is, megfelelő hidratáció nélkül a bőrben lévő folyamatok lelassulnak, és elhalt hámsejtek halmozódhatnak fel.

- Bőröd feszül és viszket: A dehidratált bőr amellett, hogy érdes és fakó, a komfortérzetére is hatással lehet. A száraz bőr korai, mérsékelt jelei közé tartozik a feszülő érzés és akár enyhe vagy durva viszketés is.

- Pattanások: A pattanásokat gyakran a zsíros bőrhöz társítjuk, de a tartósan száraz bőr pattanásokra is hajlamosabbá teheti a bőrt. Amikor a bőr barrierje megbomlik, a bőrben gyulladás léphet fel pattanások formájában.

- Bőröd repedezett és fájdalmas: A dehidratáltság súlyos eseteiben, amelyek általában a környezet, a táplálkozás, a gyógyszerek és a folyamatos kezelés hiánya miatt alakulnak ki, a bőrödet fájdalmasnak érezheted. Amikor a bőr nagyon száraz, a nedvesség gát sérül, és a bőrben micro repedések keletkeznek.

A legjobb összetevők a dehidratált bőr számára

Ha olyan bőrápolási rutint használsz, amely növeli a bőröd hidratáltsági szintjét, gyönyörű, kényelmes arcbőrt érhetsz el. Keress olyan termékeket, amelyek hozzájárulnak a nedvesség növeléséhez és annak bőrbe zárásához. Ha száraz a bőröd, hasznos lehet, ha beépíted rutinodba az alábbi összetevőket:

Hialuronsav: A hialuronsav szuper hidratáló és öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ha hámlasztókban és lemosókban használjuk, segít megtartani a bőr nedvességét. Számos krémben és szérumban is megtalálható. Ilyen például a Coxir Ultra Hyaluronic mélyhidratáló arckrém, mely extra hidratálás biztosít. Az is bölcs dolog, ha találsz egy hialuronsavat tartalmazó lemosót, mint például a Coxir Ultra Hyaluronic sminklemosó olaj, ami már tisztítás közben gondoskodik a bőröd hidratálásáról.

Ceramidok: A ceramidok olyanok, mint a hidratáló lipid alapú cement, amely összetartja a bőrsejteket. Természetes módon fordulnak elő a bőrünkben, de az öregedéssel fogynak. A ceramidok beépítése a bőrápolásba újjáépíti, megerősíti és megvédi a bőrgátat, hogy segítsen a nedvesség megkötésében. A COSRX Balancium Comfort ceramidos arckrém ilyen termék, háromféle ceramid mellett ázsai gázló kivonatot is tartalmaz, így garantálva gazdag, mégis könnyen felszívódó hidratáló.

Szkvalán: Azoknak, akik nem ismerik, ez egy természetesen előforduló lipid, amely fantasztikusan hidratál. Az utóbbi években kapott némi figyelmet, de vitathatóan nem annyit, mint amennyit megérdemelne. A PURITO Plainet Squalane 100 arcápoló olaj 100% cukornádból kivont szkvalán olaj, amely növeli a bőr elaszticitását, táplálja, megnyugtatja és simábbá teszi a bőrt. Ha a bőr vízhiányos, fakó és rugalmatlan ez az arcápoló olaj igazi megmentő lehet.

Glicerin: A glicerin egy humektáns, amely úgy hidratálja a bőrt, hogy a levegőből vizet vonz a bőr külső rétegébe. Egy védőréteget is létrehoz, amely segít megelőzni a nedvességvesztést. A COSRX Full Fit propolisz-méz éjszakai maszk a glicerin mellet 87% propolisz kivonattal segít friss nedvességet jutattni a bőr mélyebb rétegeibe.

Mit lehet még tenni a száraz bőr ellen?

A bőrápolási rutin fenntartása mellett figyelj arra, hogy például a nagyon forró vízzel való zuhanyzás/ arcmosás még rosszabbá teszi az amúgy is száraz bőrt, mert a forró víz és a gőz megfosztja a bőrt a természetes olajoktól. A száraz levegő is kiszárítja, ezért a legjobb, ha párásítót használsz. Figyelj oda a táplálkozásra is, mert közvetlenül az is befolyásolhatja bőröd nedvességtartalmát. A magas nátrium- és cukortartalmú étrendet lehetőleg kerüld, és jusson eszedbe, hogy ha nem megfelelő vízfogyasztás is  megviselheti a bőrödet. Továbbá alkoholt is mértékkel fogyassz, mivel kiszárítja a bőrt és kitágítja az ereket.