FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

A légszennyezés hatása a bőrre

A légszennyezés hatása a bőrre

Mindannyian utáljuk a légszennyezést. A mellett, hogy pusztítást végez az időjárásban, a gleccserekben, az állatokban, a növényekben, az egészségünkre és a bőrünkre is veszélyt jelent. Nem meglepő, hogy mivel Ázsiában van a világ legszennyezettebb levegője, a koreai bőrápolási márkák a „szennyeződés” kifejezést alkották meg a ráncokat okozó, a bőr megereszkedését és az öregedést elősegítő hatások leírására.

Észre sem vesszük, hogy mennyiféle szennyeződéssel kell megküzdenie szervezetünknek. Nem csak a szmog és füst okozta pórusainkba tapadó felszíni szennyeződések miatt kell aggódnunk, hanem azok sejtes elemei miatt is, amelyek oxidatív szabadgyökös károsodást okoznak.

Mik azok a szabad gyökök?

A légszennyezés, különösen az autók kipufogócsöveiből kiömlő anyag gyakran tartalmaz policiklikus aromás szénhidrogéneket vagy PHA-kat, amelyek szerepet játszanak a szabad gyökök kialakulásában. A szabad gyökök olyan atomok vagy atomcsoportok, amelyek szerkezete lehetővé teszi, hogy más sejtekhez kapcsolódjanak, és elkezdjenek átalakulni. Ezek a sejtszintű átalakulások gyakran okozói az olyan súlyos egészségügyi problémáknak, mint a rák, de kevésbé veszélyes változásokhoz is vezethetnek, mint például a bőr kollagén termelésének leépülése vagy az elszíneződések kialakulása.

Egy tanulmány szerint a közlekedés okozta légszennyezés nagyban összefügg a sötét foltok és a hiperpigmentáció kialakulásához az arcon. A túlzott szennyezés az érzékeny bőrt is irritálhatja, alacsony fokú krónikus gyulladást okozva, amely lebonthatja az egészséges bőr barriert.

Költözzek el vidékre?

Bár a városlakók nagy dózisban kapják a légszennyezést, köszönhetően az autóknak, buszoknak, ne gondoljuk, hogy a külváros vagy egy vidéki város mentesül ettől a tehertől. A műtrágyák és a mezőgazdaság bizonyos típusaihoz használt vegyi anyagok hozzájárulnak a légszennyezéshez.

Mit lehet tenni a bőrünk védelmében?

Egyre több korea termék kerül piacra, amelyek erős antioxidánsokkal tartják kordában a szabad gyököket. Nem is kell feltétlenül olyan terméket választanod, amelynek címkéjén a légszennyezés elleni védelem szerepel. Valójában sok olyan tényező, amely a koreai szépségápolásban kiemelkedő szerepet játszik, mint például a tiszta összetevők iránti elkötelezettség, már magában is elősegít, hogy megóvd bőrödet a légszennyeződés hatásaitól.

Nagyon fontos a napi kétszeri arctisztítás, és hogy a szennyező anyagok ne maradjanak a bőrön éjszakára. Ha reggel és este micellás folyadékot használsz, az kíméletesen eltávolítja a szmogot, így a gyakori tisztítás nem hagyja irritáltan a bőrödet.

A legjobb védekezés azonban a minőségi antioxidáns termékek, például stabil C-vitamin, E-vitamin vagy zöld tea használata. Ezek „felszívják” a környezetben lévő extra szabad gyököket, mielőtt azok megtámadhatnák a bőrsejteket. Kezd a rutinod  zöld teát tartalmazó lemosóval mint, például a Benton Deep zöld teás arctisztító hab, ami frissíti, hidratálja és gyengéden tisztítja a bőrt. Ezt követően használj egy C-vitaminban gazdag szérumot, mint például a PURITO Pure C-vitaminos szérum, amely nemcsak a jövőbeni szennyeződés okozta károktól véd meg, hanem a már meglévő foltokat és egyenetlen tónust is orvosolja.