FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Eredeti koreai kozmetikumok, prémium minőségben, elérhető áron több mint 12 éve Magyarorszáron!

Kérdése van? Hívjon minket! +3676508760

Blog

K-Beauty lépések, amiket kihagyhatsz, ha nincs időd

K-Beauty lépések, amiket kihagyhatsz, ha nincs időd

Néha mindannyian idő szűkébe kerülünk. Későn érsz haza a munkából, vagy a suliból, reggel fáradtan kelsz és felöltözni sincs erőd, nemhogy megcsinálni a teljes rutinodat. Ne aggódj! Vannak olyan lépések, amiket kihagyhatsz, ha nincs rá módod vagy időd. 

Melyek azok a lépéseket, amelyek feltétlenül szükségesek, és amelyek ki hagyhatók a K-beauty rutinodból?

Zsíros bőr: Hámlasztás és esszencia kihagyható

Ha zsíros a bőröd, sokszor érezheted úgy, hogy többször meg kell mosnod az arcodat, mégse használ semmi. Ezeken a napokon kellemetlen, ha olajos tisztítót teszel az arcodra, de ezt a lépést semmiképp ne hagyd ki. A dupla tisztítás nagyon fontos, hogy mélyen tisztítsd és eltávolítsd a pórusokban lévő összes szennyeződést. A zsíros bőr dupla tisztításához szuper választás a PURITO From Green arctisztító olaj és az enyhén savas COSRX Good Morning low pH arclemosó gél párosa. Ha megvolt a dupla tisztítás, akkor utána nyugodtan kihagyhatod a hámlasztót és az esszenciát. A tonert közvetlenül egy pórusfinomító szérummal és egy könnyű hidratáló krémmel kövesd és természetesen zárásképp fényvédő sem maradhat el.

Száraz bőr: Hagyd ki a szérumot és a hámlasztást

A száraz bőr sokszor azt az érzést kelti, hogy minden terméket fel kell rétegezned, amit csak tudsz, hogy végre hidratáltnak érezd a bőröd, de ez gyakran nem így van. Kezdd dupla tisztítással, és ezt kövesse toner és esszencia. Használhatsz Pyunkang Yul Essence tonert vagy COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power csigagéles eszenciát, mindkettő segít megvédeni a bőr barriert. A szérumot és a hámlasztót nyugodtan kihagyhatod, ha nem érzed szüksegesnek. Egy maszk jó lehet, ha lazulós napod van, de semmiképpen nem szükséges lépés. Ezt kövesse egy jó ceramidos hidratáló krém, amely belülről kifelé hidratálja bőröd.

Érzékeny bőr: Hagyd ki a hámlasztást

Az érzékeny bőr ápolása nagyobb körültekintést igényel, mert a termékek irritációt okozhatnak. Kezdj dupla tisztítással, mesterséges illat- és színezékanyagokat nem tartalmazó termékekkel. A legtöbb napon kihagyhatod a hámlasztót, hogy ne irritálja a bőrödet és ne távolítsa le az egészséges sejteket a túlzott hámlasztás. Ezt követően használj tonert és szérumot, hogy megnyugtassa a bőröd, és komoly hidratálást és táplálást biztosítson. Végül zárd a rutint egy tápláló hidratáló krémmel, ami a hidratáltságot és a ragyogást biztosítja. A PURITO Oat-In Silky arctoner, a PURITO Centella illatmentes szérum és a Beauty of Joseon Dynasty arckrém egy olyan szuper trió, amely hidratált és gyönyörű bőrt eredményez.

Kombinált bőr: Kihagyható a szérum és a hámlasztás

A kombinált bőr néha becsapós, mert vannak olyan napok, amikor a bőröd úgy néz ki, és érzetre is olyan, mintha egyáltalán nem lenne szüksége semmire. De ne dőlj be neki, ne hagyd ki az arcápolási rutinodat. Kezdd a dupla tisztítással, hogy kiegyensúlyozd a bőröd és eltávolítsd a szennyeződéseket, hidratáld a szükséges területeket. Ezt kövesse egy hidratáló toner, majd az esszencia. A hámlasztást és a szérumot kihagyhatod. Ezt követően használj egy könnyű arckrémet, mint például a It’s Skin Hialuronsavas hidratáló krém +,ami hidratáltságot és az egyensúlyt biztosít.

Normál bőr

Ha normál bőröd van, szerencsés vagy, mert a fenti rutinok bármelyikét nyugodtan használhatod. Kezdd dupla tisztítással, hogy eltávolítsd a bőrödről a szennyeződéseket. Ha úgy érzed, hogy szeretnél egy kis extra törődést, és nincs semmilyen bőrproblémád, válassz tonert és esszenciát, hogy igazán felerősítsd a hidratálást. Ellenkező esetben válassz szérumot, hogy célzottan kezeld a problémákat. Ezt követően hidratáló krémet használj a hidratálás és az egyensúly megőrzése érdekében.

Összegzés

A tíz lépéses rutin fontos, de néha talán soknak tűnik. Ezeken a napokon válaszd a legalapvetőbb rutint: dupla tisztítás, majd töltsd ki a hiányosságokat olyan termékekkel, amelyek a bőrproblémáidat célozzák meg. És soha ne feledkezz meg a fényvédőről!